Szurkolók demonstrálnak a ferencvárosi labdarúgásért

Péntek este demonstrációt tartanak a Ferencváros labdarúgócsapatának szurkolói az együttes Üllői úti stadionja előtt. A drukkerek szimpátiatüntetést tartanak az anyagi nehézségekkel küzdő gárda mellett.

A megmozdulást a Ferencváros Szurkolók Szövetsége és a GM95 nevű szurkolói csoport szervezi. Az este hat órakor kezdődő demonstrációra a drukkereken kívül várják a csapattal szimpatizáló politikusokat, közszereplőket, régi és jelenlegi sportolókat is.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, Kevin McCabe, a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. többségi tulajdonosa csütörtökre rendkívüli közgyűlést hívott össze. Ezen Alexander Gerstl vezérigazgatója arról beszélt, hogy a labdarúgó klub anyagi állapota kritikus és csőd közeli. A tartozások múlt május óta halmozódnak, jelenleg körülbelül 150-170 millió forintnyi elmaradása van a különféle hitelezők felé. Ezzel összefüggésben Kevin McCabe kezdeményezte a labdarúgó Zrt. végelszámolását.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnökségi tagja viszont élt a Ferencváros aranyrészvénye által biztosított jogával és megvétózta a szavazást, így egyelőre nem számolják fel a csapatot. Egyúttal arra kérte a többségi tulajdonost, hogy állítson össze egy komplex árajánlatot az FTC-nek, amelyben a labdarúgócsapat, a stadion és az ingatlanok is szerepelnek.

Közben az Origo úgy tudja, egy euróért, de talán már egy forintért is átengedné a Ferencváros focicsapatát Kevin McCabe. A vételár ugyanakkor nem foglalja magába a szintén a brit üzletember érdekeltségébe tartozó ingatlanokat, melyeket az új tulajdonosnak bérelnie kellene a jövőben. Ebben a szezonban még ingyen.