Szüreti rendezvények és díjazott porták Alsóvadászon

A szüreti felvonuláson
A szüreti felvonuláson
Alsóvadász – A szeptember 26-ára tervezett szüreti felvonulást az esős idő miatt másnapra, vasárnapra halasztották, így a bállal kezdődött a szüreti mulatság szombaton este Alsóvadászon.

A programot az óvodások és iskolások tánca nyitotta meg, majd az alsóvadászi fiatalok adták elő táncprodukciójukat. Ezután Szemán János polgármester szólt a vendégekhez, majd hajnalig tartott a mulatság. A fergeteges hangulatról Kozma Lacika gondoskodott.

Másnap a fiatalok újult erővel, frissen indultak el a szüreti felvonulásra, amely régi szép hagyomány Alsóvadászon, hiszen a 90-es évek elején kezdődött.

Ebben az évben először volt az esemény rendezője az Alsóvadászi Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület. Pintér Vanda, Burek István és Lakatosné Szemán Judit vezetőségi tagok sok energiát fordítottak a szervezésre, így zökkenőmentesen zajlott a két nap eseménysorozata.

A szüreti felvonuláson 18 óvodás és iskolás gyermek szerepelt, közel 50 fiatal, köztük táncosok, postások, bíró, bíróné, kínálgatósok, öreg csősz és kisbíró. Egy régi hagyomány felélesztését kötötték egybe a szüreti felvonulással. 12 „szép porta” táblát osztottak ki, amit a felvonulás bírója adott át minden háztulajdonosnak: az egyesület tagjai választották ki, hogy ki kapja.

ÉM
hirdetés


hirdet�s