Szuperbringa program

Akt.:
Szuperbringa program
Az országos közlekedésbiztonsági program keretében kerékpáros vizsgát tehettek az érdeklődő tanulók a Selyemréti Általános Iskolában.   A „Szuperbringa program” keretében a „Kerékpáros igazolvány” kiadásának feltétele, hogy  a tanuló felkészült az elméleti tananyagból  (legalább 80 %- os teljesítményt elér), vagyis ismeri a kerékpározás közlekedési szabályait, valamint a jármű technikai kezelését. Ha a jármű a műszaki üzemeltetési feltételeknek megfelel, úgy arra egy „szuperbringás” igazoló matricát ragasztanak – persze a tanuló egyetértésével.

Iskolánkban 35 felsős tanuló teljesítette mindezeket a feltételeket, és vizsgát tehetett  intézményünkben Keresztes Lajos rendőr főhadnagy. előtt.  Az iskolarendőr elégedett volt a tanulók elméleti felkészültségéve, külön megemlítette, hogy a gyerekek elméleti tudása a kerékpározás szabályairól alapos ismereteket tükrözött (felkészítő tanár: Berecz Istvánné kolléganő).

 A járművek felszereltsége kb. a diákok 70 %-ának volt megfelelő állapotú, ez jó eredménynek számít, mindössze néhány gyereknél tapasztalt az iskolarendőr hiányosságot:

 Gyakori hibák: az első prizma, hátsó lámpa és a csengő hiánya. A hiányosságokat mielőbb pótolniuk kell, és aki ezt megteszi, hamarosan megkaphatja a „szuperbringás” igazoló matricát.

Annyira feldobta a gyerekeket ez a bringás siker, hogy kedvet kaptak arra, az újabb megmérettetésre. Részt vesznek a májusi városi kerékpáros kupa versenyen is, ahol a legjobbak ,  eljuthatnak a megyei, ill. országos versenyekre  is.

 A program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Közlekedéstudományi Intézet Közhasznú Kft, az ORFK-OBB és a Nemzeti Közlekedési hatóság együttműködése keretében valósul meg. Köszönet érte! Várjuk a folytatást!

-TVÁ-