Szünet után Török-vész Tuzséron

Tuzsér – Kezdés előtt a korábbi emlékeket idézték fel a tuzséri és a bőcsi NB II-es futballcsapat egymással amúgy jó viszonyt ápoló szakmai stábjának tagjai. A hazaiak szemszögéből nem volt jó hír, hogy eddig rendre a vendégségben játszó gárda ért el várakozás feletti eredményt, így volt ez korábban az NB III-ban, és ősszel is, amikor az újonc Tuzsér pontot hozott el Bőcsről (2–2).

Az első félidő alapján azt hihettük ez a sorozat megszakad. Nemcsak vezetett az Erdért SE, hanem egyértelműen ellenfele fölé kerekedett, igaz, a csatárjáték nem volt az igazi.

Gólt a kecskemétihez hasonlóan ismét nagybedobás és Cséke György megmozdulása után szerzett a gárda, az előrehúzódó védő lövése után egy bőcsi védőről pattant a hálóba a labda. Továbbra is Kóka Róbertbedobásai után támadt a legtöbb veszély a bőcsi kapu előtt, egy ilyen után születhetett volna meg a második hazai találat, de Csobán István lövése a lécen csattant.

Mindezek után kevés esély mutatkozott arra, ami végül a második játékrész elején megtörtént: két perc alatt fordított a Bőcs. A vendégek bal oldali középpályása, Török András először egy ritkán látható nagy lövés, majd egy sakk-mattra kijátszott akció végén talált a hálóba – alaposan felborítva a mérkőzés addigi forgatókönyvét. Újabb egy perc múlva egyenlíthetett volna a házigazda, de Krajnc Balázs kissé könnyelműen elvégzett büntetőjét hárította a vendégek kapusa.

Ez így együtt sok volt a Tuzsérnak, amely a meccs hátralévő részében nem tudott újítani, hiába próbált cserékkel frissíteni a szakmai stáb. Kókának akadt még egy bíztató fejese, de ezen próbálkozás és több más hazai beadást követően is Matkó kapus kezében halt el a labda.

Az első félidőben elszalasztott lehetőségek és a kihagyott büntető alapján csak magát okolhatja a váratlan botlásért a Tuzsér. És úgy tűnik, immár végleg sajátja lett a Bőcs elleni párharcoknak a mindenkori vendégcsapat sikere…


Jegyzõkönyv, események
Tuzsér Erdért SE–Bõcs
KSC
1–2 (1–0)
Tuzsér, 600 nézõ, v.: Király G.
Tuzsér: Balogh Z. – Csobán, Mezõ, Cséke,
Dancs B. – Baka (Fodor A., 73. perc), Babjak, Kóka R. –
Iván A. – Mitró (Rab, 57.), Krajnc (Minyin, 64.). Edzõ:
Révész Attila.
Bõcs: Matkó – Vágó, Szakszon, Molnár
Zs., Vass L. – Siróczki (Gaál G., 92.), Zimányi,
Irhás, Török A. – Fekete V. (Simon A., 87.), Urbin.
Edzõ: Tóth László.

22. perc: Kóka bal oldali bedobása után a felperdülõ
labdát Cséke lõtte rá 10 méterrõl,
és a labda Irhás arcát is érintve gurult a
kapu jobb oldalába, 1–0.
49. perc: Urbin adott jobbról keresztbe, a lepattanó labdát
Török a tizenhatos bal oldali sarkától, ballal
küldte a kapu bal oldalába, 1–1.
51. perc: Irhás tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre,
középre gurítása után a túloldalon
érkezõ Török 5 méterrõl a bal alsó
sarokba passzolt, 1–2.
52. perc: Krajnc baloldali beadása után a középen
menteni igyekvõ, de elcsúszó Vass kezén csattant
a labda. A tizenegyesbõl Krajnc gyenge, bal lábas, kapu
jobb oldalába tartó próbálkozását
Matkó kiütötte.

Mesterszemmel

Révész Attila: Az első félidőben nem sikerült eldönteni a mérkőzést, szünet után pedig egy öt perces rövidzárlat megpecsételte a sorsunkat.
Tóth László: Remek mérkőzés volt, mindkét csapat pontokat érdemelt volna. Ilyen szabály viszont nincs, így egy kis szerencsével mi vittük el a három pontot.

– Bodnár Tibor –