Születésnapi győzelem született a Loki-meccsen

Születésnapi győzelem született a Loki-meccsen
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A 117 esztendős Loki minimális előnybe került a Magyar Kupában.

A kedden a 117. születésnapját ünneplő DVSC fogadta a Mezőkövesd Zsóry SE-t a Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén, a piros-fehérekért szorító nyilván abban reménykedtek, hogy a jeles alkalomból sikerül előnyt kiharcolniuk kedvenceiknek az április eleji visszavágóra. A két gárda szombaton is megmérkőzött egymással a Nagyerdei Stadionban, akkor a Loki egyetlen gólja három pontot ért a bajnokságban.

Fotó: Kovács Péter

Bódi visszatért

Az említett találkozóhoz képest a Kövesd alaposan megváltoztatott kezdővel állt ki, és a debreceniek is amolyan vegyes csapattal szálltak a harcba, soraikban a bokasérülésből visszatért Bódi Ádámmal.

A DVSC kezdett aktívabban, ezt mindjárt jelezte is egy Bódi-lövéssel, majd nem sokkal később les miatt érvénytelenítettek egy hazai találatot. Az első negyedóra végére kiegyenlítettebbé vált a játék, de komoly helyzetig nem jutottak a felek, és meglehetősen unalmas labdázás zajlott a gyepen.

Hamarosan labdabirtoklásban valamelyest ellenfele fölé nőtt a Zsóry, de élvezetes futballról továbbra sem beszélhettünk.

A 45. percben végre láttunk egy szép lehetőséget, amely sajnos kimaradt: Damásdi labdáját Kusnyír vágta kapura középről, de éppen a hálóőr kezébe.

Fotó: Kovács Péter

Remek csere volt

A szünetben változtatott Herczeg András, a védekező középpályás helyett a csatár Zsóri Dánielt küldte pályára, erősítendő a támadójátékot. Hat perccel később a csatár Avdijaj megsérült, helyére Varga Kevin állt, aki adott is egy jó labdát nem sokkal ezt követően Damásdinak, aki a kapuhoz közel érve elesett, de nem bántották.

Az 58. percben megszerezte a vezetést a Loki: Barna bal oldali beadást a remekül berobbanó Zsóri vágta közelről a kapuba! A gól után Haris próbálkozott távolról, nem sokkal lőtt a bal felső mellé.

Hajtott a második találatért a Debrecen, jobbára a vendégek térfelén folyt a játék, de az utolsó passzok nem sikerültek jól. A másik oldalon egy Vajda-lövést kellett védenie Kosickynek.

Az utolsó tíz percben a Mezőkövesd is próbálkozott, de a hajdúsági kontrákban továbbra is ott rejlett a gólveszély.

A legvégén egy tűzijáték végén Dragóner óriási ziccerben fölé lőtt, így hátrányból várhatják a vendégek a visszavágót.

TN


Magyar Kupa-negyeddöntő, első mérkőzés

DVSC-Mezőkövesd 1–0 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 1000 néző. Vezette: Andó-Szabó (Bornemissza, Garai)

DVSC: Kosicky – Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna – Kusnyír, Haris, Csősz (Zsóri, 46.), Damásdi – Bódi (Pávkovics, 88.), Avdijaj (Varga K., 51.)

Mezőkövesd: Dombó – Eperjesi, Hudák, Szalai, Vajda – Pekár (Molnár G., 60.), Tóth B., Iszlai, Moutari (Farkas D., 73.)– Dragóner, Tóth M. (Drazic, 61.)

Gól: 1-0 Zsóri (58.)

Sárga lap: Haris (25.), Barna (27.), Tóth M. (29.), Bényei (66.), Dragóner (71.), Zsóri (90.)