Születési rendellenességekkel, de élve született a Cegléden holtan talált csecsemő

Születési rendellenességekkel, de életképesen jött a világra az a csecsemő, akinek holttestét vasárnap egy szemetesben találta meg egy hajléktalan, Cegléden. A rendőrség emberölés miatt indított eljárást az ügyben.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, vasárnap egy ceglédi szemetesben halott csecsemőt talált egy hajléktalan. Vasárnap még csak annyit tudott közölni a rendőrség, hogy egy magzatról van szó, ugyanis a boncolás előtt nem lehetett tudni, hogy milyen korú csecsemőről van szó, és hogy élve vagy holtan jött-e a világra.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, hogy a halál okának és körülményeinek tisztázására igazságügyi orvos szakértő végzett boncolást az újszülöttön. A szakértő megállapította, hogy a gyermek életképesen jött a világra, születési rendellenességgel, végtaghiányosan. A rendőrség emberölés gyanújával indított eljárást az ügyben.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmis nyomozói azt kérik, hogy aki tud valamit az esetről, hívja a 06-1-443-5119-es telefonszámot, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es központi segélyhívók valamelyikén.