SZTRÁJK FERIHEGYEN – Kigyózó sorok a biztonsági kapuknál

Ferihegyen a vasárnapi műszakba beosztott 73 utasbiztonsági ellenőr közül 50-en sztrájkolnak – mondta a Független Hírügynökségnek Szollár Donokos a Budapest Airport szóvivője. Az éjfélig tartó munkabeszüntetés valamennyi ma még induló járatot érinti, tehát 85 gépnél kell késésre számítani. A sztrájk több mint tízezer embert érint. A munkabeszüntetés miatt a biztonsági ellenőrzés jelentősen lelassult, emiatt tumultus alakult ki a terminálokban.

Pető Alfréd, Pető Alfréd a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezetének (RFDFSZ) vezetője, a sztrájkbizottság elnöke a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta a repülőtér más területein dolgozók közül is tucatnyian beszüntették a munkát. Szollár Domokosnak azonban erről nincs tudomása.

A sztrájk egyelőre vasárnap éjfélig tart, a szakszervezet hétfőn ismét tárgyal a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt-vel, és ennek kimenetelétől teszik függővé, hogy folytatják-e a munkabeszüntetést. Az érdekképviselet 9-10 százalékos béremelést követel, a munkáltatók egyelőre csak 6,2 százalékot ajánlottak.