Sztrájkra készülnek az egri kórházban

Hétfőn határozatlan idejű sztrájk kezdődik az egri Markhot Ferenc Kórházban. A munkabeszüntetést addig tartják, amíg a Heves Megyei Közgyűlés fel nem bontja a szerződést a Hospinvest Zrt.-vel, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Pócs Alfréd, a kórház orvos szakszervezetének elnöke.

A sztrájk a fekvőbeteg-ellátást nem érinti, csak az ambuláns és úgynevezett elektív ellátásra terjed ki. Ez azt jelenti, hogy az előre tervezett műtéteket halasztják, a sürgőseket elvégzik. “Azt szeretnénk jelezni, hogy milyen lesz az az állapot, amikor a Hospinvest működteti az intézményt, hiszen ők nem rendelkeznek a megfelelő dolgozói létszámmal és feltételekkel a kórház működtetéséhez”, mondta a szakszervezet elnöke. A kórházi szakszervezetek azt szeretnék elérni, hogy a hevesi megyegyűlés azonnal bontsa fel a magáncéggel kötött, az intézmény működtetéséről szóló szerződést.

Pócs Alfréd abban bízik, hogy november 1.-ig a megyei bíróság döntést hoz abban a polgári perben, amelyet Eger város indított, amelyben azt kérik, nyilvánítsák semmissé a Hospinvest és a megye között megkötött szerződést.Sporthírek