Sztrájkra készülnek a szinkron-színészek

Budapest – Háromnapos munkabeszüntetésre készülnek a magyar szinkron-színészek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Konrád Antal elmondta, azért kényszerülnek erre a lépésre, mert a szinkronstúdiók vezetőivel nem sikerült megállapodniuk a honoráriumokról.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke kifejtette, meglátásuk szerint a szinkron-színészek vállalási díjai méltatlanul alacsonyak. Konrád Antal hangsúlyozta, sem az infláció mértékével, sem az európai uniós tarifákkal nem tartanak lépést a magyar szinkron-színészek honoráriumai. Éppen ennek tulajdonítható, hogy a szinkronok színvonala romlik.

Konrád Antal kérdésünkre elmondta, többször tárgyaltak a különböző szinkronstúdiók vezetőivel, de nem sikerült megállapodniuk a magasabb vállalkozói díjakban. A Színházi Dolgozók Szakszervezete és a Szinkron-színészek Alapszakszervezete ezért szólítja fel a művészeket, hogy egy később kijelölt időpontban, három egymást követő napon ne menjenek be a stúdiókba.

Konrád Antal azt még nem tudta megmondani, hogy a csaknem ezer szinkron-színész közül hányan csatlakoznak majd a munkabeszüntetéshez.További hírek a Magyarország kategóriából