Sztrájkolnak az üzemanyag kiszolgálók, nincs fennakadás Ferihegyen

Továbbra sincs megállapodás a reptéri szakszervezetek és a Budapest Airport között, ezért a Repülőtéri Üzemanyagkiszolgálási (RÜK) Kft. dolgozói sztrájba léptek szombaton délelőtt. A Budapest Airport értesítette a légitársaságokat, amelyek intézkedtek, hogy az üzemanyagot alternatív módokon szerezzék be, így az üzemanyag-kiszolgálók sztrájkja önmagában nem okoz fennakadást Ferihegyen – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Budapest Airport (BA) szombati közleményében.

Továbbra sincs megállapodás Repülőtéri Üzemanyagkiszolgálási (RÜK) Kft. 72 dolgozóját képviselő Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ), illetve a Gazdasági Szakemberek Szakszervezete (GSZSZ) és a Budapest Airport között, ezért a RÜK dolgozók szombaton délelőtt sztrájkba léptek.

A Budapest Airport értesítette a légitársaságokat, amelyek intézkedtek is arról, hogy az üzemanyagot alternatív módokon szerezzék be. Ez történhet Ferihegyen is, vagy a járatokat indító, illetve fogadó másik repülőtéren. Az üzemanyag-kiszolgálók sztrájkja önmagában nem okoz fennakadást a Budapest Airport forgalmában – áll a közleményben.

Pénteken este 6-kor egyébként sztrájkba léptek a Celebi GH Kft. földi kiszolgálói is, így szombaton este 6-ig többek között nem dolgoznak a jegykezelők, a poggyászrakodók, a gépkocsivezetők és a rampatisztek sem. A Celebi GH Kft. dolgozói 15 százalékos alapbéremelést szeretnének, de a cégvezetés nulla százalékos alapbéremelést és 1+2 százalékos, teljesítményhez kötött bónuszt hajlandó adni. A tárgyalások több hete tartanak és az álláspontok érdemben nem közeledtek egymáshoz.Sporthírek