Sztrájk van, de a vonatok járnak

Indulnak és érkeznek a vonatok az egri vasútállomáson, ahol hétfőn reggelre kétórás sztrájkot hirdetett a Liga Szakszervezetek. A vasutasok azért nem vették volna fel a munkát, mert szolidárisak a helyi Markhot Ferenc Kórház dolgozóival, akik a Hospinvest Zrt. miatt léptek sztrájkba.

A Liga Szakszervezetek múlt hét végén hirdetett kétórás – délelőtt 8-tól 10-ig tartó – szolidaritási sztrájkot az egri vasútállomáson, a munkabeszüntetés két induló és két érkező vonatot érintett volna. A szerelvények azonban mégis mennek, az első 8 óra 36 perckor indul Budapestre. Kovács Ferenc, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének területi vezetője szerint az érintett vonatok személyzeteit reggel behívatta irodájába az állomásfőnök és ott közölték vele, hogy felveszik a munkát. A vasutasok azonban továbbra is szolidárisak “sztrájk van, de a vonatok járnak” – fogalmazott.

A vasutasok az egri Markhot Ferenc kórház dolgozóival szolidárisak. Az intézményben ugyanis hétfő reggel hét órakor határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdettek, a dolgozók azt szeretnék elérni, hogy a megyei közgyűlés bontsa fel a kórház működtetésére kötött szerződést a Hospinvest Zrt.-vel. A sztrájk alatt csak a sürgős eseteket látják el, a járóbeteg-ellátás szünetel és a halasztható műtéteket sem végzik el. Azok a betegek, akik már a kórházban vannak, ugyanolyan ellátást kapnak, mint eddig.