Sztrájk Ferihegyen

Ferihegy
Ferihegy
Budapest – 22 járatot és csaknem 2 ezer utast érint Ferihegyen a földi kiszolgálók egy részének keddi munkabeszüntetése.

A sztrájk 17 órakor kezdődött és 20 óráig tart – mondta a Független Hírügynökségnek a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetének (LDFSZ) elnöke. A Celebi (ejtsd: Cselebi) Kft. munkavállalói azért nem veszik fel a munkát, mert eredménytelenül zárultak a bértárgyalások a vezetőséggel – közölte Csorba Attila.

A munkabeszüntetés a teljes Ferihegy 1-es terminált érinti, kivéve a Sky Europe légitársaságot, amely saját kiszolgáló személyzettel rendelkezik. A többi “fapados” társaság utasai több órás késéssel számolhatnak. A Ferihegy 2/B terminálon a Lufthansa, a British Airways, az Al Italia, az SN Brussels és a Travell Service járatait érinti a sztrájk. Többek között a jegykezelők, a poggyászrakodók, a gépkocsivezetők és a rampatisztek nem veszik fel a munkát 20 óráig.

Az elmúlt 3 hónap tárgyalásai eredménytelenül zárultak. A munkáltató 0 százalékos alapbér-emelést és egy 1+2 százalékos, egyéb teljesítményhez kötött juttatást ajánlott, szemben a munkavállalók 18-20 százalékos alapbér-emelési követelésével – mondta az LDFSZ elnöke.

A Budapest Airport Zrt. szóvivője azt ajánlja az utasoknak, hogy a légitársaságoknál érdeklődjenek a menetrend változásáról. Járattörlések nem lesznek, az érintett gépek késéssel indulnak vagy érkeznek – mondta a Független Hírügynökségnek Szollár Domokos.