Sztrájk Ferihegyen – 12 ezer utast és 150 járatot érint a 48 órás munkabeszüntetés

Körülbelül 12 ezer utast és 150 járatot érint a Celebi (cselebi) GH Kft. dolgozóinak 48 órás munkabeszüntetése Ferihegyen – mondta el a Független Hírügynökségnek a repteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA Zrt.) szóvivője csütörtökön. A sztrájk csütörtökön délután fél háromkor kezdődik és szombaton 14:30-kor ér véget. A szóvivő szerint az érintett utasok több órás késésekre számíthatnak, de járattörlés várhatóan nem lesz.

A kétnapos munkabeszüntetés a ferihegyi 2-es terminálon a British Airways, a Lufthansa, az Alitalia, a Delta Air Lines, a Luxair, a Swiss, a Travel Service és a Turkish Airlines, a ferihegyi 1-es terminálon pedig a Wizzair, a Germanwings, az easyJet, a Jet2.com, a Norwegian Air, a Smart Wings és a Sterling járatait érinti – közöle Szollár Domokos.

Várhatóan most sem az összes Celebi-alkalmazott fog sztrájkolni, és a cég vezetői ismét beállnak dolgozni, így csak néhány órás késések várhatóak, járattörlésre reményeik szerint nem lesz szükség – mondta a BA Zrt. szóvivője.

A menetrend változásáról a BA Zrt. honalapján, a www.bud.hu címen érdeklődhetnek az utasok, ahol percenként frissítik az adatokat és az érintett légitársaságok telefonszámait is kigyűjtötték – közölte a szóvivő. Szollár Domokos azt javasolja az utasoknak, hogy aki teheti, csak kézipoggyászt vigyen magával, mert ezzel meggyorsíthatják a gép indulását.