Sztárokkal játszhatnak a gyerekek a “Színezd át!” családi napon

Akt.:
Sztárokkal játszhatnak a gyerekek a “Színezd át!” családi napon
Miskolc – Falusi Mariann-nal, Oláh Gergővel, Papadimitriu Athinával is találkozhatnak azok, akik részt vesznek november 22-én a Színezd át! címet viselő ingyenes családi napon.

A tízállomásos országos programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egymás megismerésének és elfogadásának fontosságára, valamint arra, hogy mennyi mindent adnak hozzá kultúránkhoz a nemzetiségek. Az esti Somnakaj előadásban pedig Oláh Gergőt első színházi szerepében láthatják az érdeklődők.

Felbukkannak, segédkeznek

A 10.30-tól kezdődő családi nap programjában játékos feladatok – várépítés, közös történetírás, ügyességi feladatok, játékkészítés és hangszerkipróbálás –, valamint színpadi programok (koncertek és közös tánctanulás) is szerepelnek. A program miskolci állomásának házigazdája dr. Kriza Ákos polgármester. Az esemény helyi védnöke Demjén Ferenc énekes, zeneszerző. A nap folyamán itt-ott felbukkan és segédkezik Falusi Mariann és Oláh Gergő is, és éneket tanít Tintér Gabriella. Lesz ételkóstoló a helyben élő nemzetiségek ételeiből, az Élő Hangos Könyvtárban pedig roma szakkollégistákkal, valamint Oláh Gergővel is beszélget a műsorvezető.

A nap programját a Miskolci Nemzeti Színházban 19 órakor kezdődő Somnakaj című roma musical zárja.

Jegyek elővételben kaphatók. A darab egyszerre koncert és színház, tánc, irodalom és tradicionális képzőművészet, hagyományőrzés és modern formák találkozása, melyben az ősi zenei tradíciók mellett megjelennek a 21. század hatásait tükröző stílusbeli újítások, átdolgozások is. A humorban és misztikumban bővelkedő előadás során Somnakaj, a fiatal roma lány útkeresésének állomásai elevenednek meg.

Nagy sikerrel játsszák

A főbb szerepekben Szakács Hajnalkát, Falusi Mariannt, Oláh Gergőt, Papadimitriu Athi­nát és Szakcsi Lakatos Bélát láthatják majd a nézők. Az előadást tavaly mutatták be nagy sikerrel a Művészetek Palotájában.

A Színezd át! országos eseménysorozatának házigazdái a részt vevő városok polgármesterei, a programok megvalósulását pedig helyi védnökök segítik.

A rendezvény fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A programsorozat fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A családi nap részletes programjai, további információk a facebook.com/szinezdat oldalon, valamint a szinezdat.com weboldalon olvashatók.

ÉM


A program:

November 22.

  • Gyerekprogram
    10.30–16.00 Ifjúsági és Szabadidőház
  • Somnakaj
    19.00 Miskolci Nemzeti Színház