Sztárok a születés hetéért

Dombrád – Idén Dombrád is bekapcsolódik – megyénkben elsőként – a programok szervezésébe. A május 7-étől 13-áig tartó rendezvény a tervek szerint 57 település 154 helyszínén több mint 900 eseményt ölel majd fel. Beköszöntő. Haas György, a Társaság a Várandósság és Anyaság Megszenteléséért elnökének tavalyi köszöntője letölthető [.pdf – 28KB]

Idén is megrendezik – immár ötödik alkalommal – a Születés Hete országos rendezvénysorozatot. A május 7-étől 13-áig tartó rendezvény a tervek szerint 57 település 154 helyszínén több mint 900 eseményt ölel majd fel. Ez évben is május első vasárnapján, 6-án anyák napján országos nyitónappal kezdődik a Születés Hete a budapesti Aranytíz Művelődési Központban. 2007-ben a szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat mellé állt Soma, Rúzsa Magdi és Novodomszky Éva is.

A TAVAM – Társaság a Várandósság és Anyaság Megszenteléséért – által szervezett Születés Hete programjai segítenek abban, hogy a várandósság ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen, hanem olyan értékes életszakasz, amely a leendő édesanyákat megerősíti nőiségükben, kisbabájukkal és a párjukkal való kapcsolatukat elmélyíti, s megadja a lehetőséget, hogy a szülést méltó módon, megrendítően szép kiteljesedésként élhessék át.

A rendezvénysorozat célja, hogy a háborítatlan szülés hazai lehetőségei és az azokhoz kapcsolódó kutatási eredmények minél több, szülés előtt álló nőhöz, családhoz és egészségügyi dolgozóhoz eljuthassanak. A május 6-ai nyitórendezvényen ingyenes előadások, műhelyek és tájékoztatófilmek közül szemezgethet majd a közönség. Az Aranytízben jelen lesz Soma mama-gésa, aki a női élet teljességére hívja majd fel a figyelmet, míg Novodomszky Éva, televíziós személyiség arról beszél, hogy első gyermeke születése milyen változásokat indított el benne.

Szakmai műhelyek

Szakmai oldalról idén Hoppál Bori testtudat-oktató és Kriston Andrea intimtorna-tréner lesznek a rendezvény arcai.

– A kulturális és ismeretterjesztő programokon túl az országos megnyitó lehetőséget kínál a szakma és a különböző szakmai műhelyek képviselőinek találkozására is – nyilatkozta Haas György, a TAVAM elnöke. Az országos megnyitót követően Dombrádon is programok sokasága várja az érdeklődőket.

Bővebb információ: Tamás Anikó, e-mail: tamasaniko@citromail.hu, mobil: 06-70-7795-126.

Képaláírás: Az újszülöttből hamar kreatív gyermek lesz
(Fotó: a szerző)