ÚSZÁS: Visszavonul Pieter van den Hoogenband

Bejelentette visszavonulását a holland úszófenomén, Pieter van den Hoogenband. A többszörös olimpiai bajnok sprinter egy december 7-i, eindhoveni versenyen hagyja el végleg a medencét – jelentette szerdán az ANP holland hírügynökség.

A 30 éves Van den Hoogenband augusztusban már megemlítette, hogy komolyan gondolkozik a visszavonulásáról, miután a pekingi olimpián nem sikerült megvédeni a Sydney-ben és Athénban is megszerzett 100 méteres gyorsúszó aranyérmét. Több mint 8 évig birtokolta a leggyorsabb úszó címét, a 2000-ben, Sydney-ben úszott 47.84 másodperces idejét ugyanis csak idén márciusban tudta megdönteni Alain Bernard az eindhoveni Európa-bajnokságon.

Három olimpiai aranyérme mellett az ötkarikás játékokon 2-2 ezüst- és bronzérmet is szerzett a repülő holland névre is hallgató Hoogenband. Világbajnokságot sosem nyert, nyolc ezüstöt szerzett a vb-ken, Európa-bajnoikságon azonban többször is remekelt, összesen tíz aranyat gyűjtött be, közülük egyet a 2006-os budapesti Eb-n, 200 méteres gyorsúszásban.Sporthírek