"Észre sem vette, hogy betörtek Önhöz?" – álrendõrök Tatabányán

Egymillió forintnyi értéket vitt el egy tatabányai asszonytól két álrendõr péntekre virradó éjszaka. A két férfi miután bement a nõ lakásába, azt mondta, hogy valaki betört az asszonyhoz. Míg egyikük az “ügy részleteirõl” beszélt az idõs nõvel, társa készpénzt és ékszereket vett el.

Az egyenruhát nem viselõ álrendõrök hajnapi fél egy körül, a szúnyoghálót szétvágva, a spájzon keresztül jutottak be a 84 éves tatabányai nõ otthonába, majd azt kérdezték tõle: Észre sem vette, hogy betörtek Önhöz? Nyugodjon meg, már elfogtuk õket és a pénze is meglesz!” Az asszony nem kételkedett az álrendõr szavában – egyikük egy igazolványt is mutatott, bár ezt nem tudta megfigyelni – így készségesen teljesítette a további kéréseket. Ékszereit és megtakarított pénzét is elõvette, hogy megmutassa, semmi sem hiányzik ezekbõl.

Az álrendõrök úgy tettek, mintha fényképeznének, majd egyikük arra kérte az asszony, menjen át vele az egyik helyiségbe, hogy megbeszélhessék a részleteket, sõt, még egy pohár vizet is kért. A nõ a férfival ment, miközben társa elemelte az arany ékszereket és a készpénzt. Az ellopott holmi értéke egymillió forint. A rendõrség a két férfit még keresi- tájékoztatta a Független Hírügynökséget Léber Gabriella, a Komárom- Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Vasárnap a Tolna megyei Kölesden történt hasonló eset, akkor polgárõrnek adta ki magát két férfi, így raboltak ki egy idõs nõt. Az asszony tévézett, amikor a férfiak megjelentek nála, a szemébe világítottak, majd közölték vele, hogy a polgárõrségtõl jöttek és láttak kimenni a házból egy embert, akinek a kezében tízezresek voltak. Megkérték az asszonyt, hogy nézze meg, nem tûnt-e el valamije, ekkor figyelték ki, hol tartja a pénzét. A két férfi összesen 80 ezer forintot lovasított meg. Az ügyben lopás miatt indult eljárás.