Őszre lesz fővárosi Fidesz-program – Magyar Nemzet

Őszre elkészíti a Fidesz budapesti vezetése az új fővárosi programját. Ebben a közlekedésben a villamoshálózat fejlesztését és az őrzött P+R parkolók számának növelését, valamint tisztább, rendezettebb város kialakítását célozzák meg – nyilatkozta Tarlós István frakcióvezető a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Tarlós István szerint a főpolgármester tekintélye a mélypontra süllyedt a városházán, inkább a szocialista főpolgármester-helyetteseket látja a hivatal erős embereinek.

Nem tartja magát klasszikus értelemben független képviselőnek Tarlós István, de nem tervezi, hogy belépjen a Fideszbe. A párton belüli intrikákkal nem foglalkozik, és egyértelműen úgy gondolja, hogy párton kívülisége nem gyengíti pozícióját – mondta a frakcióvezető.

Tarlós István így fogalmazott: a szakoktatás átszevezése és az egészségügyi reformnnak nevezett intézkedéssorozat – a kórházak megszüntetése, az ágyszámokkal való manipulálás, a több-biztosítós rendszer erőltetése – vélhetőleg egy speciális privatizációs kísérlet. Hozzátette: a lakosság ezért nagy árat fizet, és felelősség az SZDSZ-t, a koalíciós partnerét és a főpolgármestert terheli.