Friss hírek

2010.01.18. 13:53

Az ezredforduló új szerzeményeibõl nyílik kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

<p>Örök megújulás - az ezredforduló új szerzeményei címmel nyílik kiállítás hétfõn a Magyar Nemzeti Múzeumban. Több száz olyan tárgyat állítanak ki, amelyek az utóbbi tizenkét évben kerültek az intézményhez- mondta a Független Hírügynökségnek Pallós Lajos fõkurátor. A kiállítás anyaga hatezer évet ölel fel. A szakember az érdekességek közül kiemelte Kálmán király aranygyûrûjét és a Mátyás király korából származó kardot. A tárlat május végéig látogatható.</p>

A Magyar Nemzeti Múzeum 1997-ben indított kiállítás-sorozatot, amelyen évente az aktuális új szerzemények mutatkoznak be - mondta Pallós Lajos. A hétfõn nyíló tárlat fõkurátora hozzátette, hogy az eddigi tíz kiállítás legbecsesebb mûtárgyaiból és az elmúlt két év legértékesebb szerzeményeibõl állítottak össze egy válogatást. Többszáz tárgyat állítanak ki hétfõtõl. A tárlat hatezer évet ölel fel: régészeti anyagokat és XX. századi emlékeket egyaránt láthat a közönség- mondta a fõkurátor. Az édekesség közül olyan tárgyakat emelt ki Pallós Lajos mint Kálmán király aranygyûrûje vagy egy Mátyás király korából százmazó kard.

A tárlatot 2010. január 18-ától egészen 2010. május 31-ig látogathatják meg az érdeklõdõk. 15-30 ezer vendégre számítanak- mondta Pallós Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!