Szpari – Túlteljesítették a tervet

Kovács Norbert (jobbra) passzából született meg a Szpari vezető gólja
Kovács Norbert (jobbra) passzából született meg a Szpari vezető gólja - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Vezetésük után el­dönt­hették volna az évadzáró találkozójukat.

Az év utolsó hazai mérkőzésén a Mosonmagyaróvár együttesét fogadta vasárnap a Szpari.

– Nehéz helyzetben voltunk, hiszen sérülések és eltiltások miatt nyolc játékosomat is kénytelen voltam nélkülözni – kezdte a mérkőzés értékelését Lengyel Roland, a nyíregyháziak szakvezetője. – Ezért a vasárnapi mérkőzésen lehetőséghez jutott két tehetséges akadémistánk is, Kovács Norbert és Tangel László egyébként korosztályában az év labdarúgója lett.

Néma maradt a síp

– A két fiatal jól is szállt be a mérkőzésbe, mindkettőjük előtt adódott gólszerzési lehetőség és egy kis szerencsével be is találhattak volna – folytatta az értékelést Lengyel Roland. – A talajviszonyok jobban feküdtek a mosonmagyaróváriaknak, azonban mi szereztük az első gólt. Vezetésünk után a vendégek nyomás alá helyeztek bennünket, de jól álltuk a sarat. Kinyíló védelmük ellen több veszélyes kontrát is vezettünk, el kellett volna döntenünk a mérkőzést.

– Volt egy tizenegyesgyanús helyzetünk, Kovácsot hátulról buktatták a büntetőterületen belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. Ami a mérkőzés végén történt az jól jellemzi az egész őszi szezonunkat, ismét az utolsó utáni pillanatban, már egy megnyertnek hitt mérkőzésen talált be ellenfelünk, ezért be kellett érnünk egy ponttal. Összességében viszont nem lehetek elégedetlen, hiszen az utolsó öt fordulóban veretlen maradt a csapat és az utolsó négy mérkőzésre tervezett hét pont helyett tízet gyűjtöttünk – így Lengyel Roland.

BB