Szpari – Az eddigi legnehezebb következik

Szpari – Az eddigi legnehezebb következik
© Illusztráció: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Budaörs ellen nem lesz könnyű dolga a Spartacusnak.

A héten második hazai bajnokijára készült a Szpari: vasárnap este héttől a Budaörs lesz az ellenfél. A Bognár György irányította budaörsiek szintén négy ponttal bírnak, hiszen a nyitányon nyertek Győrben (0–1), utána ikszeltek (2–2) a vendég Békéscsabával.

Agresszívan védekező ellenfél

– Nem ígérkezik szép meccs­nek, de a tempó az nagy lesz – kezdte a beharangozó beszélgetést Bozsik József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – A Budaörs egy agresszív, magasan védekező, direkt futballt játszó csapat, ami azt jelenti, hogy hosszú passzokkal igyekeznek minél hamarabb az ellenfél térfelére juttatni a labdát. A kapu elé ívelt labdákkal a lepattanók utáni lehetőségeket próbálják majd keresni.

– Nem lesz könnyű felkészülni, mert nem egy megkomponált futball, hanem ad hoc jellegű játék várható. A budaörsiek erőssége még a pontrúgás, és szinte teljesen együtt tartották a tavalyi keretet. Összeszokott, jó társaság.

– A nézők szempontjából ez azt is jelenti, hogy sok lesz a párharc, nem ígérkezik olyan látványosnak, mint a barcikaiak elleni, vagy a mosonmagyaróvári mérkőzés. Azt szeretnénk, ha a mi játékunk érvényesülne. A három eddigi meccsből ez lesz a legnehezebb.

– Főként, hogy egy vírusos, torokgyulladásos betegséget kapott el néhány játékosunk. Remélhetőleg vasárnapra rendbe jönnek – így Bozsik József.

Ami a sérülteket illeti, Rubus Tamás és Dragóner Filip még a maródiak listáján szerepelnek. A korábban sérült Kulcsár Hunor és Bakos Szabolcs viszont elkezdhették az edzéseket.

Fiatalok a válogatott keretében

Jó hír, hogy a klub fiataljai közül hárman is meghívást kaptak a korosztályos válogatottak telki edzőtáborozásra. Végső Előd az U19-es, Herczku Alex és Vámos Gergő az U16-os keret tagjaként vehet részt a közös felkészülésen.

És még valami! Tovább gyarapodott a Szpari-család. Po­lényi Gábor és Lengyel Roland apaként várhatják a vasárnapi meccset.

ML

NB II., 3. forduló

Vasárnap. Nyíregyháza Spartacus–Budaörs.

Városi Stadion, 19, v.: Pillók (Pápai, Bölcskei). Spartacus: Jova – Polényi, Fodor, Pejovics, Forró – Ötvös, Nagy T., Gulyás – Gyurján, Hornyák, Rezes.

További mérkőzések: Vác –Soroksár, Balmazújváros–Gyirmót , Tiszakécske–Kazincbarcika (mindhárom 17.30), Kaposvár –Mosonmagyaróvár, Békéscsaba–Cegléd, Győr–ZTE , Csákvár–Monor, Siófok–Vasas, Budafok –Dorog (mind 19)