Helyi közélet

2008.05.14. 20:01

Az összefogás szép példája: gázavatás

<p>Felsőtelekes - Százharmincmillió forintos beruházás eredményeként öt településen bekötötték a gázvezetéket a szerdai felsőtelekesi átadási ünnepségen.</p>

Minderről Szemán Adrienn informátorunktól, a helyi általános iskola tanárától értesültünk. Hadobás Sándor, a rudabányai és az izsófalvai múzeumok igazgatója előljáróban rövid történelmi áttekintést tett az érintett öt község, így Felsőtelekes, Alsótelekes, Kánó, Teresztenye és Tornakápolna múltjáról és jelenéről, majd az iskolások műsora következett.

Ezután Gúr Nándor, a térség országgyűlési képviselője az összefogás szép példájának nevezte a 130 millió forintos beruházást, ahol a résztvevők nem egymással versengtek, hanem mindent megtettek azért, hogy a tavaly ősszel elkezdődött gázberuházás minél zökkenőmentesebben fejeződjön be.

Eredetileg nyolcan indultak, ám Égerszög, Szőlősardó és Varbóc időközben visszalépett. A bátortalanság lehetett az oka, hogy nem vágtak bele, most már sajnálhatják, hogy kimaradtak belőle. Belterületi szakaszon összesen tíz kilométer a gázvezeték, a külterületin pedig 12,5 kilométer. Százmillió forint pályázati pénzből jött össze, a Regionális Fejlesztési Tanács és a Megyei Fejlesztési Tanács jóvoltából. Harmincmilliót az önkormányzatok adtak össze, plusz ehhez járult még a Tigáz fejlesztési pénze. A gyakorlatban 500 bekötés valósult meg, ebből több mint 200 Felsőtelekesen. Gúr Nándor köszönetet mondott a gázberuházás valamennyi résztvevőjének, közreműködőjének, az öt település, Felsőtelekes, Alsótelekes, Kánó, Teresztenye és Tornakápolna jelen levő polgármestereinek, azaz Mészáros Pálnak, Bodnár Tibornak, Kovács Istvánnak, Doma Miklósnénak és Varga Bélának a lelkiismeretes és aktív hozzáállásukért.

Thurn László projektirányító részletesen felsorolta mindazok nevét, akiknek elévülhetetlenek az érdemei abban, hogy most ilyen kiemelkedő eseményt ünnepelhetünk - hangoztatta. Mészáros Pál, Felsőtelekes polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a 130 millió forintos gázberuházás úgy valósulhatott meg, hogy sok ember időben elvégzett kiváló munkája biztosította ezt. A kivitelező egyébként a Borsod-Bau 2000 Kft. volt. Ezt követően meggyújtottak egy gázfáklyát, ezzel is jelezve , hogy megérkezett az öt településre a várva várt gáz. Kalóczkai Gábor római katolikus plébános ezután megáldotta, megszentelte a gázvezetéket. Végezetül Mészáros Pál jelképesen átadta a gázberuházást az üzemeltetési szerződésben leírtaknak megfelelően a Tigáz képviselőjének üzemeltetésre.

B. Gy.








Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában