Szóváltással kezdődött Jakab Péter interpellációja

Akt.:
Szóváltással kezdődött Jakab Péter interpellációja
Szóváltással kezdődött Jakab Péter interpellációja
Budapest – A napirend elfogadása után a bérekről, a téli rezsicsökkentésről, az áprilisi parlamenti választásról és a kilakoltatásokról interpellálta az ellenzék a kormányt hétfőn a parlamentben.

Jakab Péter (Jobbik) szerint a mérhetetlen korrupció miatt nem jut pénz tisztességes bérekre. Ezzel szemben Mészáros Lőrinc 2024-re pedig a világ leggazdagabb embere lehet, ha így folytatódik a gazdagodása – tette hozzá.

Igazságos az, hogy Mészáros Lőrinc 18 másodperc alatt keresi meg egy borsodi egészségügyi dolgozó egyhavi bérét? Mikor adják vissza az emberektől ellopott pénzt? – sorolta kérdéseit.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy az Állami Számvevőszék a Jobbiknál állapított meg tiltott pártfinanszírozást. Ez a pénz visszajár, a Jobbiknak vissza kell fizetnie azt az államkasszába – jegyezte meg.

Az Országgyűlés – Jakab Péterrel ellentétben – a választ elfogadta 113 igen szavazattal, 39 nem ellenében, 1 tartózkodással.
Az interpelláció egy szóváltással kezdődött a jobbikos politikus és Kövér László házelnök között, Jakab Péter ugyanis azzal indította első képviselői felszólalását, hogy “ennyi bűnöző előtt” még életében nem beszélt. Erre Kövér László hangsúlyozta: ez a parlament, tiszteletben kell tartani a választók és a képviselők méltóságát. “Legyen szíves, válogassa meg a szavait, mert nem a kocsmában van a jobbikos haverjai között” – szólította fel Jakab Pétert.

MTI