Szoros vereség az első elődöntőn

Szoros vereség az első elődöntőn
A Miskolci Jegesmedvék megkezdték menetelésüket a MOL Liga elődöntőjében. Az első mérkőzésen szoros vereséget szenvedtek a Csíkszeredától

Nagy meglepetésre a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzésére nem telt meg a csíkszeredai jégcsarnok, így mintegy 1000 néző előtt kezdődött a találkozó. A miskolci szurkolók maroknyi csoportja azonban szerencsésen megérkezett, és bíztatták is a Macikat. A találkozó első öt percében többnyire csak mezőnyjáték folyt, igaz a küzdelem igen nagy volt. A Jegesmedvék kitűnően védekeztek, a hazai csapatnak nem is nagyon volt veszélyes lövése. A Macik persze a támadásról sem felejtkeztek meg, és néhány lövés után a 12. percben egy kapu előtti kavarodás után gólt is lőttek, ám a szlovén bíró valamilyen szabálytalanságot látott, és nem adta meg a találatot. A 15. percben – emberelőnyben – megszerezte a vezetés a Csíkszereda. Novak vitte be a korongot a támadóharmadba, a védők nem tudták megállítani, és ahogy a kapu elé ért, fonákkal lőtt. A korong végül a felső vas belső éléről pattant a hálóba (1-0). Két perc múlva növelte előnyét a hazai csapat: Mihály távoli lövése akadt be a felső sarokba (2-0).

Sok helyzet, csak egy Maci-gól

A második harmadból 50 másodperc telt el, amikor szépítettek a Jegesmedvék. Egy lövés kipattant Kozuchról és Chmelo közelről nem hibázott (2-1). A 4. percben Budai védett nagyot, majd a hazaiak a kipattanót az üres kapu fölé lőtték. A 6. percben emberelőnybe kerültek a Macik, több nagy helyzetük is volt, de nem sikerült gólt lőni. Éppen, hogy kiegészült a Csíkszereda a 8. percben, amikor az első támadásból Podstavek mattolta Budait (3-1). A 10. percben Jarabek lőtt óriási kapuvasat. A 14. percben Jarabek maradt lent a jégen egy ütközés után, vérző fejjel jött a jégről, de a bíró nem ítélt semmit. A következő bedobás után egy lövés visszapattant a hátsó plexiről, és a leggyorsabban ébredő Hurtaj pár lépésről küldte a pakkot a hálóba (4-1). A 14. percben kettős előnybe kerültek a Jegesmedvék, ám nem sikerült kihasználni. A 18. percben egy lövésbe Kozuch még beleért, de átpattant rajta, ám a korong végül centikkel az üres kapu mellett csúszott el. Ebben a harmadban a miskolciak sok helyzetet dolgoztak ki, de csak egyet tudtak gólra váltani.

Győztes harmad

A harmadik harmad 5. percben Kozuch védett egy nagy lövés, a pakk Nagy elé került, aki szépen lőtte ki a sarkot (4-2). A 7. percben Podstavek lépett ki szólóban, de Budai remekül védett. A 11. percben Dubeket lökték csúnyán rá a hazai kapura, a szlovák légiós is a jégen maradt, büntetés ezúttal sem született. A 15. percben Popovics cselezte ki védőjét, de kísérlete kevéssel mellé ment. Nem sokkal később Fodor ugorhatott ki egyedül, de lövését Kozuch védte. Másfél perccel a vége előtt Budai is lejött, ám az emberfölényt nem sikerült gólra váltani.
A Miskolci Jegesmedvék helyenként kifejezetten jól játszottak, ám a helyzetek megint kimaradtak, és Fortuna is elpártolt ezen az estén tőlük. Folytatás hétfőn délután.

Jegyzőkönyv

HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék 4-2 (2-0, 2-1, 0-1)
Csíkszeredai jégcsarnok 1000 néző V: Krcselic, Csata, Redai

Gól: Novak, Mihály, Podstavek, Hurtaj ill., Chmelo
Kiállítás: 16 perc illetve 4 perc
MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Láda P., Dubek, Svasznek, Urbán, Fodor, Bonar, Miskolczi, Orosz, Rafaj, Sijka, Nagy, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.
HSC Csíkszereda: Kozuch – Molnár, Hruby, Góga, Flinta, Podstavek, Becze, Mihály, Péter, Moldován, Szőcs, Novak, Papp, Hurtaj, Bíró, Molnár, Virág, Petres, Nagy, Bíró, Ruczuj (k). Edző: Nagy Béla.
Greg Lindqvist: – Szoros mérkőzés volt, amelyen kaptunk legalább két „csúnya” gólt, amelyet elkerülhettünk volna. Az emberelőnyös játék ma nem ment, a helyzeteinket, a szólókat megint kihagytuk. Holnap igyekszünk javítani.
Nagy Béla: – Kiegyenlített, szoros, igazi playoff meccs volt. Jól kezdtünk, mi lőttük az első gólt, majd a miskolci szépítés után megint elhúztunk. A második harmadban sokát játszottunk hátrányban, de a fiúk szépen kivédekezték ezeket. Biztos vagyok benne, hogy a holnapi mérkőzés sokkal nehezebb lesz.További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek