Friss hírek

2008.12.11. 15:54

Megújult vasútvonal Tápiószecső és Nagykáta között

<p>Átadták a Tápiószecső és Nagykáta között felújított vasútvonalat csütörtökön, a szakaszon így megszűntek a sebességkorlátozások - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtöki közleményében a MÁV. A munkálatok költsége elérte a 4,5 milliárd forintot.</p>

A felújításra a Rákos-Újszász-Szolnok nemzetközi fővonal elavult állapota miatt volt szükség. A vonal az országos és a Budapest elővárosi közlekedésben is jelentős szerepet tölt be. A teljes beruházás 2005-ben kezdődött, akkor a Tápiószecső-Nagykáta közötti szakasz bal vágánya épült át. A jelenlegi, második ütemben újult meg a jobb vágány, illetve teljesen átépítették a tápiószecsői állomást és felújították a nagykátait. A megújult szakaszon 100-120 kilométeres sebességgel mehetnek a vonatok. A munkálatok finanszírozásához az Európai Beruházási Bank (EIB) 60 millió euró hitelt nyújtott Magyarországnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!