Sport

2011.06.30. 09:11

Copa America: A tangó vagy a szamba hódít majd?

A Copa America legnagyobb favoritja a hazai pályán játszó argentin válogatott.

A Copa America legnagyobb favoritja a hazai pályán játszó argentin válogatott.

Dél-Amerika legfőbb exportcikke a labdarúgás. Az amerikai kontinens déli felének legjobb csapatai a meghívott Costa Ricával és Mexikóval kiegészülve idén Argentínában néznek farkasszemet egymással.

Hazai pálya előnye?

A 10 dél-amerikai és két meghívott ország között óriási presztízs, hogy ki nyeri meg a Copa Americát. Négy évvel ezelőtt Brazília Argentínával játszotta a döntőt Venezuelában és a keretek erősségét nézve nem volna meglepő, ha idén Buenos Airesben Messiék hazai pályán vehetnének revansot a Selecaón.

Argentína 14-szer bizonyult a földrész legjobbjának, de legutóbbi sikerükre 1993-ban volt példa. A kék-fehérek hazai pályán a legerősebb keretükkel állnak rajthoz, ahol ott van a világ legjobbja, azaz Lionel Messi is, akitől azt várja Sergio Batista mester, hogy a klubcsapatból hozott formáját ezúttal egy nagy tornára is át tudja majd menteni. A válogatottsági rekorder, Javier Zanetti is tovább növelheti mérkőzéseinek számát és 37 évesen is nekivág a tornának, akárcsak az összes nagy argentin sztár.

Vannak kihívók

Mano Menezes, a brazilok szövetségi-kapitánya már a 2014-es világbajnokságra építi csapatát. Ez nem azt jelenti, hogy az újjáépülő, fiatal átlagéletkorú gárdában nem érdemel helyet magának például a közvetlen elithez tartozó Daniel Alves, Julio Ceasar és Maicon is. A névsornak ezzel közel sincs vége, hiszen a Barcelona és az Inter sztárjai mellett a többiek is kiváló képességű játékosok.

Abszolút nem okozna azonban meglepetést, ha a világverseny 26 találkozója alatt teljesen felborulna a papírforma és akár a legutóbbi világbajnokságon legjobban teljesítő dél-amerikai csapat, a Diego Forlannal felálló Uruguay, vagy az egyik legcsinosabb szurkolólány - Larissa Riquelme - által hajtott Paraguay, vagy Chile érne fel a csúcsra.

Élőben a meccsek

Dél-Amerikában mindenki megőrül a fociért, így biztos, hogy az argentin lelátókon nem lesz hiány fura öltözetű szurkolókban, akik között sok lesz a latinos szépség is. Vélhetően az emlegetett Larissa Riquelmének is nagyon oda kell figyelnie, hogy az újdonsült kihívók nehogy letaszítsák a képzeletbeli trónról. Akinek tehát nem elég a minőségi labdarúgás, annak ezért is érdemes júliusban figyelemmel követnie a Copa Americát. A torna mérkőzéseit július 2-től 24-ig minden nap a Sport1 és a Sport2 műsorán izgulhatják végig a a magyar futballszurkolók.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!