Szondáztatják a miskolci kerékpárosokat

Szondáztatják a miskolci kerékpárosokat
Miskolc – Szerdától nagyszabású ellenőrzésbe kezd a miskolci rendőrség. Ezúttal azonban a kerékpárosok és gyalogosok figyelmét hívják föl a szabályos közlekedésre. Az akció november harmincig tart.  

Vizsgálják a biciklisek kötelező tartozékait, városon kívül ellenőrzik a láthatósági mellény használatát, az általános közlekedési szabályok betartását, és persze szondáztatják is a két keréken közlekedőket. A gyalogosok sem ússzák meg, ha nem a gyalogátkelő-helyeken szelik át az úttestet. Hétfőnként a járőrök részletes jelentésben számolnak be az eredményekről.

Rozgonyi Zsolt főhadnagy elmondta, hogy a nap huszonnégy órájában számíthatnak ellenőrzésre a közlekedők Miskolcon és környékén, amit a napi szolgálatot ellátó állomány végez majd. Bizonyos időpontokban, első alkalommal szerda délután 16-tól 20 óráig kimondottan a gyalogos és kerékpáros szabálysértőkre koncentrálnak, plusz hét járőr segítségével.

Ha szabálytalanságon kapják őket, három-ötezer forint helyszíni bírságra számíthatnak. Aki nem fogadja el ezt a lehetőséget, akár feljelentést is tehetnek ellene. Ekkor már húszezer forintos bírság is kiszabható.

A járőrökkel tartva először a Vörösmarty Mihály utcában figyeltük, találkozunk-e a négysávos úton szabálytalanul átkelő gyalogossal. Nem kellett soká várnunk, néhány percen belül „befutott” az első delikvens, majd sorra a többi. Többen az útszéli korlátot próbálták átugrani éppen, amikor a rendőr sípjellel figyelmeztette őket.

Kapcsolódó cikkek: