szon-sportoldal

2013.02.08. 11:38

Négylevelű lóhere nélkül is bizakodik a Karász

Labdarúgás - Dudás Zoltán szerint sikerült bővíteni a vezetőség létszámát, mégpedig meghatározó személyekkel.

Labdarúgás - Dudás Zoltán szerint sikerült bővíteni a vezetőség létszámát, mégpedig meghatározó személyekkel.Ha a csend beszélni tudna... A nyírkarásziak eleddig hallgattak, helyesebben nem kiabálták el, hogy vaslamu alakul. Szó se róla, ha valamikor, most igazán ráfér minden segítség a megyei első osztályú futballcsapatra, amely kőkemény harcot vív a megkapaszkodás érdekében. Márpedig a településnek tradicionálisan „helye van” a bajnokságban, más kérdés, a régi érdemek a pályán mit sem számítanak.

A részletekbe merülve

Meglehetősen terebélyes a távozók listája. A gárda gólvágója, Varga József visszatért Papra, Csuka György a Gyulaházát választotta, míg Dallos László a Tuzsér szerelésében folytatja. Hajdú Gergő és Károly Gergely a Levelek, Horváth Gergő a Volán-Sényő, a kapus Virág Csaba a Kótaj mezét viseli a jövőben, Fodor Csaba munkahelyi elfoglaltság miatt vált ki.

Ballábasok előnyben

A friss szerzemények közül a huszonöt esztendős cerberus, Borkó József az „osztálytárs” Szakolytól érkezett, a tizenkilenc éves védő, Éles Tamást eddig Rohodon szerepelt.

A huszonnégy éves ajaki középpályás, Szabó László szintén csatlakozott a nyírkarászi legénységhez, és a szakmai stáb figyelembe veheti a labdarúgást újrakezdő Dajka Lászlót is.

– Természetesen szeretnénk a csapatot tovább erősíteni, főként védővel és csatárral – fejtegette Dudás Zoltán, a karász edzője. – Érdekesség, hogy egy éve nyolc ballábas futballistánk volt, most csak egy maradt. Ezért a ballábasok „előnyben” részesülnek, amikor új játékost keresünk. Korábban többször hangoztattam, hogy szükséges lenne a vezetőség létszámát növelni. Hát végre, sikerült két olyan személlyel bővítenünk ezt a kört, akik már korábban részt vettek ebben a műfajban. És nem túlzok, meghatározó személyiségek lehetnek. Reméljük, hogy mindez nem csak áthidaló megoldás lesz. Akadnak, akik jelezték segítő szándékukat, amire ugyancsak fogadó készek vagyunk.

Keresték, de nem találták...

Ami a felkészülési programot illeti: az edzéseket kinti futással, tornatermi erősítéssel tölti a Dudás-brigád, amely – címvédőként – indul a Joma Kupa teremtornán. Az edzőmeccsek a nyírbátori műfüves pályán tudta le – villanyfény mellett – a gárda: a Rohodot 13-4-re győzte le, a Vásárosnaménytól 6–2-re kikapott, az NB III-as Nagyecsedet 4-3-ra gyűrte le.

– A fiúk mégsem voltak maradéktalanul elégedettek, mert hiába keresték a négylevelű lóherét, nem találták – összegzett a rá oly jellemező módon Dudás Zoltán. – Az utóbbi két mérkőzésen ifikapusunk állt rendelkezésünkre, ugyanis sajnálatos módon Borkó József orrcsonttörést szenvedett az első mérkőzésen. Bízunk benne, hogy minél hamarabb rendelkezésünkre áll. Tudjuk, nagyon nehéz tavasz elé nézünk, ettől függetlenül mindent megteszünk, hogy megragadjunk a megyei első osztályban.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!