szon-sportoldal

2012.01.20. 10:13

NRK: Jobbat remélnek Tiszavasváriban

A BSE, Gödöllő és a Vasas társaságában szerepel a Magyar Kupa négyes döntőjében az NRK-Nyíregyháza.

A BSE, Gödöllő és a Vasas társaságában szerepel a Magyar Kupa négyes döntőjében az NRK-Nyíregyháza.Miként arról korábban hírt adtunk, a röplabda férfi és női Magyar Kupa négyes döntőt a Vasas Fáy utcai csarnokában rendezik, mégpedig február 17. és 19. között. Utóbbiak küzdelmében érdekelt az NRK-Nyíregyháza, amely – egyetlenként a teljes mezőnyben – NB II-es együttesként masírozott a sorozat elődöntőjébe. Nem mellékesen Balázs István társulata két élvonalbeli ellenfelet (Kaposvár, Mikolc) búcsúztatott.

A korábbi ötszörös bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes nyírségiek címvédő BSE, valamint a Vasas, a Gödöllő társaságában lépnek színre a fővárosi eseményen. A végjáték párosítását később sorsolják, mindenesetre a nőknél a bajnokság rájátszásába automatikusan az első helyen bekapcsolódó Vasast, valamint a bajnoki alapszakasz végén előkelőbb helyen végző csapatot (BSE vagy Gödöllő) kiemelik, és hozzájuk sorsolják a harmadik élvonalbelit (Gödöllő vagy BSE), illetve a Nyíregyházát.

A másodosztályban listavezető NRK mindaddig bajnoki kötelezettségének tesz eleget: szombaton (kezdés. 17 óra) éppen a megyei rivális, Tiszavasvári vendégeként lesz jelenése. Az őszi összecsapást 3:0-ra elbukó hazaiak a „visszavágón” feltétlenül jobb teljesítményt remélnek – Kolozsi János edző szerint ugyanis a bujtosi csarnokban nagyon megilletődötten játszottak „lányai”. A házigazdák kissé hiányos kerettel hangolnak a meccsre, betegség, illetve iskolai és egyéb elfoglaltságok (ne feledjük, színamatőr csapatról van szó...) miatt hézagos létszámban veszik fel a harcot.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!