szon-sportoldal

2011.05.30. 19:55

Tíz éves jubileum és igazgatói záróra

<p>Könyv örökíti meg a Nyírsuli elmúlt évzizednyi időszakát, a hétfői bemutató és az eddigi ügyvezető igazgató Bartha László búcsúja egy időpontra esett.</p>

Az élet hozta úgy, hogy a Nyírsuli Kft., mint intézmény tíz éves jubileuma kapcsán megszületett könyv bemutatója és az elmúlt évtizedben a cégnél ügyvezető igazgató beosztásban lévő Bartha László búcsúja ugyanarra az időpontra esett. A Nyírsulitól május 31-i hatállyal távozó sportvezető ebben a minőségében utolsó sajtótájékoztatóját tartotta hétfőn délután.

– Véletlen egybeesésről van szó, az élet hozta úgy, hogy a Nyírsuli elmúlt évtizedét bemutató könyv megjelenése és az én búcsúm egybeesett – mondta amolyan zárszóként Bartha László. – Tizenhét évet töltöttem el a sportvezetésben, ennek jelentősebb részét a Nyírsulinál. Úgy gondolom, ezidő alatt a létesítmény sokat fejlődött és az utánpótláskorú sportolóink eredményességére sem lehetett panasz. Az elmúlt évtizedben közel másfél milliárd forintnyi önkormányzati és állami pénz jutott a létesítmény fejlesztésére. Hogy mire vagyok a legbüszkébb? Három dolgot emelnék ki, az egyik, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség nemzetközi mérkőzések megrendezésére alkalmas minősítéssel illette a Városi Stadiont, a másik, hogy 2010-ben mi kaptuk meg az Év Sportiskolája címet, iletve, hogy három éves lobbitevékenység eredményeként beindulhatott a labdarúgó és kosárlabda akadémia. Ezúton is szeretném megköszönni a Nyírsuli kollektívájának és edzőistábjának a magas szintű munkáját.

Bartha László utódja

Hogy ki lesz Bartha László utódja? Úgy tudni, hogy június 1-jétől a következő egy évben az eddigi szakmai vezető, Takács Sándor tölti be az igazgatói szerepkört, őt a napokban a tulajdonos önkormányzat illetékes bizottságai hallgatták meg.

Ami pedig a frissen megjelent „10 éves a Nyírsuli” című kiadványt illeti, a Bodnár Tibor-Hájer Zsigmond szerzőpáros nemcsak a létesítményfejlesztésben és rendezvényszervezésben elért vívmányokat örökítette meg a számos fotóval illusztrált könyvben, hanem az egyes szakágak eredményeit is, bemutatva az ott dolgozó edzőket és a legjobb eredményeket elért sportolókat – többek között Farkas Balázst, Mohácsi Mátét vagy éppen Fucsovics Mártont.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!