Szomszédvári búfelejtőre készülnek a Jegesmedvék

Szomszédvári búfelejtőre készülnek a Jegesmedvék
Miskolc – Szerdán este a hajdúsági megyeszékhelyen játszik a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás hoki­csapata.

A piros-feketék 19 órától a Debreceni HK vendégeként vívják soron következő, remélhetőleg búfelejtő mérkőzésüket.

Rosszul élték meg

A sportágat szeretőket még mindig élénken foglalkoztatják a vasárnap este Miskolcon történt események. A Macik két harmad után 3-0-ra vezettek a Ferencváros ellen, majd a záró felvonásban váratlanul összeroppantak: ötször rezdült a hálójuk és vesztesen vonultak az öltözőbe.

– Érzelmileg valamennyien nagyon rosszul éltük meg ezeket a pillanatokat – emlékezett a Fraditól elszenvedett fiaskóra Mayer Péter vezetőedző. – Ott és akkor játékos és vezető, edző és szurkoló egyaránt szomorúan vette tudomásul a megváltoztathatatlant. Beleszaladtunk egyfajta csúnyaságba, de ez már hokitörténelem, s nem szeretnénk, ha ilyen újra megtörténne velünk. Ki is mondtunk egy-két dolgot, volt időnk rá. Ugyanis hosszan elemeztük a fejleményeket, a korábbitól több időt töltöttünk beszélgetéssel, a felvételek visszanézésével.

A szakvezető először azt hangsúlyozta fiainak, hogy értsék meg ellenfeleik lelki világát: ők élet-halál harcot folytatnak a jelenükért, ezért harcmodort váltottak, kockáztatnak, így a ligamasszában váratlan eredményeket is produkálnak. Velük szemben a mezőny első (vagy most második) helyezettje óriási előnyre tett szert a harmadikkal és a többivel szemben, így napról napra más impulzusokkal indul csatába.

– A folyamatos sikerszéria veszélyes ebben a szakmában – folytatta Mayer Péter. – Ha egy csapat mondjuk tízszer nyer, hajlamossá válik arra, hogy elhiggye: elég meglobogtatnia a mezt és máris fizetik az elsőségért járó jutalmat. Ilyenkor jön egy vereség, vagy akár kettő is, mint a mi esetünkben. Ettől még a liga egyik legjobb, ha nem a legjobb alakulata a DVTK Jegesmedvék csapata, de mi nem a névsort nézzük. Beletesszük ebbe a sportba azt, amit bele kell tenni, ropognak is a fiúk csontjai, s az sem kétséges, hogy remek képességű gárda a miénk.

Célirányosan

Pillanatnyilag a MAC Budapest a listavezető, de a Macik vissza akarják venni a „sárga trikót”.

– Célirányosan készültünk a debreceniekből, közben csapat- és egyéni konzekvenciákat vontunk le – tekintett előre Mayer Péter. – A tüneti kezelésünk kiterjedt arra, hogy tudatosítsuk: a jégkorongban a semmiből is lehet gólt kapni, s statisztikai mutatókkal pedig nem lehet meccset nyerni. Az FTC ellen abban az ominózus utolsó húsz percben nekünk huszonnyolc próbálkozásunk volt, a zöld-fehéreknek pedig ennek csak a fele, mégis összehoztak ötöt, míg mi egyet sem. Ha ez benne volt az égiek forgatókönyvében, ám legyen, elfogadjuk, már nem tehetünk mást. Az egymásra mutogatást viszont nem szeretem, mindenki fogja be a száját és a saját dolgára koncentráljon. Divat lett „kapusozni” is, ezt sem kedvelem, ugyanis a jégkorongban húszan szaladgálnak a jégen, a szerves egységben pedig mindenki felelősséggel tartozik magáért és másért. Ennek jegyében tartom a kihívás napja meccsének a szerda esti csatánkat. Pozíciót fogni utazunk Debrecenbe, ahol be kell bizonyítanunk, hogy vasárnap este a „rossz” felére esett a vajas kenyerünk. Ennek jegyében sok párharccal tarkított, kemény munkával fűszerezett meccset várok és persze 3 pontot. Ennyivel akarunk hangolni a jövő év első meccsére, amelyet a Fradi otthonában, a visszavágás jegyében vívunk majd.

ÉM-KT

Mínusz kettő

A Macik két csupa szív játékosa még hosszú hetekig nem állhat a vezetőedző és a csapat rendelkezésére. Szilágyi Levente lábtörése miatt gipszet visel, Tóth Adrián pedig december 25-én vállműtéten esett át Miskolcon. Visszatérésük februárra vagy márciusra várható.

A MOL Liga állása

1. MAC Budapest 35 24 4 3 4 173- 86 83 pont
2. DVTK Jegesmedvék 34 23 5 2 4 160- 88 81
3. Fehérvár AV19 33 16 3 2 12 119-102 56
4. Debrecen 35 14 3 5 13 108-106 53
5. UTE 34 11 6 4 13 100- 97 49
6. SC Csíkszereda 36 10 5 5 16 104-131 45
7. Ferencváros 35 12 2 4 17 121-134 44
8. Dunaújvárosi Acélbikák 35 10 2 4 19 91-123 38
9. Corona Brasov 35 5 1 2 27 75-184 19