SZOMBATRA Konferencia a holokauszt iskolai oktatásáról

A holokauszt iskolai oktatásának jelenéről és jövőjéről rendeznek konferenciát szombaton Budapesten a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban. A program része a Holokauszt Emlékhétnek, amely csütörtökön kezdődött.

A budapesti Holokauszt Emlékközpont oktatási munkacsoportja április 14-én, szombaton délelőtt 10 órától Holokauszt Emléknapi Konferenciát rendez a Páva utcai létesítményben. A konferencia fő témája a holokauszt iskolai oktatásának jelene, lehetséges irányvonalai és jövője. A délelőtti program kimondottan interaktív, hiszen a téma tanításának új módszereit, lehetőségeit mutatják be elsősorban a pedagógusoknak és diákoknak – mondta a Független Hírügynökségnek Kardos Zoltán, a Holokauszt Emlékközpont kommunikációs vezetője.

A délutáni program címe Kép és Holokauszt. Az előadásokon az író, a történész, a filmes és képzőművész szemével láttatják az eseményeket, majd egy érdekes versinstalláció-kiállítás is nyílik. Külföldi, angolul beszélő vendégeknek egész nap dokumentumfilmeket vetítenek, majd este közös gyertyagyújtásra várják a közönséget az áldozatok emlékére a Páva utcai központban.

Idén április 12-től emlékeznek meg a 63 évvel ezelőtti tragédiáról. A hivatalos magyarországi Holokauszt Emléknapot 2001 óta tartják április 16-án, ehhez kapcsolódik az idei egyhetes programsorozat is.