Szombaton nyitnak az elsõ strandok a fõvárosban

Szombaton indul a strandszezon Budapesten. A jegyárak az idei szezonban egységesen száz forinttal emelkednek, de van, ahol marad az eddigi ár. Újdonság a szezonbérlet, és maradnak a félárú napok és a délutáni jegy.

Szokás szerint május 1-vel kezdõdik a strandszezon a fõvárosban, az elsõ májusi hétvégétõl várják a fürdõzõket a Gellért és a Dagály nyári medencéi, valamint a Palatinus. A többi stand májusban lépcsõzetesen nyit – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt. Legkésõbb a tavaly újraindított Pünkösdfürdõ kezdi fogadni a vendégeket, a tervek szerint a tanév végétõl.
A szezonzárás a korábbiakhoz hasonlóan augusztus végén lesz. A strandok egységesen 10 és 19 óra között tartanak nyitva, de június 1-tõl augusztus 20-ig hétvégéként, azaz pénteken, szombaton és vasárnap 20 óráig várják a vendégeket.

A cég tájékoztatása szerint az idei áremelés egységesen 100 forint lesz, kivéve a Dagályban és a Csillaghegyi strandon, ahol nem drágulnak a jegyek. A kedvezményeket tovább bõvítik. A legnagyobb újdonság az idén elõször bevezetett szezonbérlet, amely minden strandra érvényes május 1-tõl augusztus 31-ig. A felnõtt bérlet ára 48 ezer, a gyereké 38 ezer forint. A bérlet nem átruházható, és ha a strand rossz idõ miatt zárva tart, a Dagály fürdõ medencéi fogadják a fürdõzõket.

A kedvezõ tapasztalatok alapján idén is lesz Strandváró program, amelynek keretében hétfõtõl péntekig minden nap más-más strand látogatható 50 százalékos kedvezménnyel. Hétfõn a Dagály, kedden a Paskal, szerdán a Csepeli strand, csütörtökön a Római és pénteken a Csillaghegyi strand várja fél áron a látogatókat. A délutáni kedvezményes jegy zárás elõtt három órával vásárolható, ez szintén fél áron kapható.

Ismét lesz négyszemélyes családi jegy, 2 felnõtt és 2 gyerek együtt összesen 400 forintot spórolhat vele a jegy árából. A belépés kétéves korig ingyenes, 14 éves korig gyerekjegyet, fölötte pedig teljes árú jegyet kell váltani. A strandokra is – a fürdõkhöz hasonlóan – az újonnan bevezetett, chipet tartalmazó proxy belépõ órákkal lehet bemenni. Kivétel a legrövidebb ideig nyitva tartó legkisebb strand, a Pünkösdfürdõ, ahol marad a tavalyi karszalagos beléptetés.
– Független Hírügynökség –