Szombaton nyeregbe pattant a város

Akt.:
Együtt tekertek kicsik és nagyok
Együtt tekertek kicsik és nagyok - © Fotó: Ádám János
Miskolc – I bike Miskolc: nem csak egy egyszerű bringás felvonulás volt.

Szombaton, Miskolc belvárosában megrendezték az I bike Miskolc kerékpáros felvonulást. Persze az I bike Miskolc persze jóval több volt, mint egy bringás felvonulás.

A résztvevőkön látni lehetett, hogy az I bike Miskolc egy életérzés, amely azt jelentette, hogy bringázni jó, hogy együtt tekert a város. És – legfontosabbként azt is jelentette: aki bringázik, tesz azért is, hogy városa tisztább, emberibb, élhetőbb legyen.


A bringáról szólt minden

Azokat várták a szombat délelőtti kerékpáros felvonulásra és a hozzá kapcsolódó családi kerékpáros napra, aki rendszeresen, vagy alkalmanként bringázik Miskolcon, vagy a város környékén. Eljöhettek azok, akiknek ez a hobbijuk, az életük, bringával járnak dolgozni, vagy még nem bringáznak igazán, de már tudják, hogy fognak. Az I bike Miskolc róluk, nekik szólt.


Együtt a közösségek

A város első I bike Miskolc felvonulásra, a felvonulás befutója után pedig a Kerékpáros Miskolc Egyesület szinvaparki családi kerékpáros napjára jöttek tehát egyedül, családdal, barátokkal, de voltak a felvonuláson iskolai, munkahelyi és lakóközösségek is.

A családi napon a játékok, vetékedők mellett megtekinthető volt a város egyik csuklós gázüzemű autóbuszainak egyike is. A korszerű buszflotta üzembe állítása óta nagyban hozzájárul Miskolc levegője egészségesebbé tételéhez.

– ÉM-SZB –