Szombaton még lehet vásárolni

Akt.:
Szombaton még lehet vásárolni
Miskolc, Mezőkövesd, Sárospatak – Aki a megyében szeretné tölteni a hosszú hétvégét, igyekeznie kell a szobafoglalással.

Hosszú hétvégére készül az ország, ezért várható, hogy az üzletek bezárnak, a szálláshelyek pedig megtelnek. Aki a hét végéére tervezi a bevásárlást, az szombaton még megteheti, hiszen valamennyi nagyáruház nyitva tart. A miskolci Tesco-áruházak közül a Szentpéteri kapuban található üzletközpont este 11-ig tart nyitva, a többi áruház a megyében egységesen 22 órakor zár. A Cora 22 óráig lesz nyitva szombaton, a Metro pedig fél tízkor zárja a kapuit. Az említett áruházlánchoz tartozó üzletközpontok vasárnap és hétfőn zárva tartanak az egész megyében.

Ugyanez jellemző a kisebb áruházakra is, azaz vasárnap és hétfőn zárva lesznek az üzletek, a szombati nyitva tartásról mindenki tájékozódhat a „törzshelyén”, így senkit sem érhet meglepetés.

Jönnek a turisták

 Az idegenforgalom nem fogja megkímélni megyénket a hét végén, aminek általában örülnek a szállásadók.

A miskolci City Hotelben már egy szabad szoba sincs a hét végére. Már jóval korábban lefoglalták a szobákat, elsősorban az Operafesztivál miatt, de akkor sem lennének szorult helyzetben, ha nem lenne a miskolci rendezvénysorozat, mert a napokban is sokan érdeklődtek szálláshely iránt.– Az elmúlt évek pünkösdi forgalmaihoz képest az idén jóval kisebb az érdeklődés – mondja Ivacs Lajos, a Hunguest Hotel. Palota igazgatója. – Ennek két okát is látom. Az egyik, hogy mi a magasabb árfekvésű szállodákhoz tartozunk és a fizetőképes vásárlóerő csökkenése nálunk is jelentkezik. A másik ok pedig az, hogy az idei Pünkösdnek nem igazán szerencsés az időpontja. Sok helyen még tart az iskola, számos iskolában most lesznek a ballagások, ez sem kedvez igazán az idegenforgalomnak.

A mezőkövesdi Hotel Ametystben megtudtuk, szombatra már kitehetnék a telt ház táblát, hiszen sokan választják a hosszú hétvégére a várost és környékét a kikapcsolódásra.

A sárospataki Bodrog Hotelben még vannak kiadó szobák. Mint megtudtuk, általában 90-95 százalékos kihasználtsággal szoktak üzemelni az úgynevezett hosszú hétvégéken, most egyelőre még csak kétharmadát foglalták le a szobáknak, ezek azonban döntő többségében az egész hétvégére szóló foglalások.

ÉM-BG