Szombaton indul a BKV nyári hajójárata

Naponta közledik a BKV menetrendszerinti hajójárata a Boráros tér és a Rómaifürdő között szombattól egészen szeptember 2-ig – mondta el Antal Attila, a társaság vezérigazgatója. Összesen nyolc megállója lesz, a teljes menetidő 1 óra 45 perc. A pesti Petőfi térről a budai Batthyány térre ugyanakkor például 10 perc alatt lehet majd eljutni a hajóval, amelyen bicikli is szállítható – mondta újságíróknak pénteken Antal Attila, a BKV vezérigazgatója.

A teljes útra felnőtteknek 700, gyerekeknek 350 forintbe kerül a jegy a BKV-hajón. Az Istár nevű jármű a Boráros térről naponta 9-kor, 10:45-kor, 12-15-kor, 14 órakor, 15:30-kor és 17:15-kor indul, az utolsó járat azonban csak a Jászai Mari térig közlekedik. A pontos menetrend megtalálható a ww.bkv.hu honlapon.

A BKV a tavalyi 35 ezer utas után idén 50 ezer hajózó utasra számít ezen a járatán. A dunai hajózás fejlesztéséről a BKV és a főváros közös stratégiai tervet dolgoz ki az év második felére – jelentette be a sajtótájékoztatón Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. A hajózás jelentősen javíthatja a III., XIII., XXI., XXII., és XXIII. kerületek közösségi közlekedését.