Szombaton forgalomelterelés a belvárosban

Szombaton délelőtt 10 és 11 óra között kerékpáros felvonulás miatt lezárják a miskolci Kazinczy utca – Szemere utca, valamint a Petőfi tér – Mindszent tér közötti útszakaszt. Emiatt forgalomelterelések lesznek.Változások a menetrendben[.pdf – 325KB]


Szombaton délelőtt 10 és 11 óra között kerékpáros felvonulás miatt lezárják a miskolci Kazinczy utca – Szemere utca, valamint a Petőfi tér – Mindszent tér közötti útszakaszt. Emiatt forgalomelterelések lesznek.
A 12-es busz útvonala a repülőtér felől a Petőfi téri megállóig változatlan, azután a busz balra fordul a Szeles, majd jobbra a Szentpáli utcára, ezt követően a Corvin utcán folytatja útját, és a népkerti körforgalomban visszafordul. A repülőtér felé a járatok a népkerti körforgalom után a Corvin utcán, majd eredeti útvonalukon haladnak tovább. A Repülőtér felől a járatok megállóhelyei az Álmos utcáig változatlanok, azt követően az autóbuszok a Petőfi tér, a Centrum és a Vörösmarty utcai megállóhelyeken állnak meg. A repülőtér felé az eredeti megállóhelyeken állnak meg.
A 14-esek és 14H-sok útvonala a repülőtér felől a Petőfi tér megállóhelyig változatlan, azután balra fordulnak a Szeles, majd jobbra a Szentpáli utcára, ezt követően a Corvin utcán folytatják útjukat, majd a Népkerttől útvonaluk változatlan. A repülőtér felé a járatok útvonala a Görgey utcáig változatlan, azután a Corvin, a Szentpáli, majd a Szeles utcán folytatják útjukat, ahonnan útvonaluk már az eredeti. A repülőtér felől közlekedve a járatok megállóhelyei az Álmos utcáig változatlanok, azt követően az autóbuszok a Petőfi tér, a Centrum és a Vörösmarty utcai megállóhelyeken állnak meg, a Népkerttől a megállóhelyek már változatlanok. A repülőtér felé haladva a Népkertig a megállóhelyekben nincs változás, azt követően az autóbuszok a Vörösmarty utcai és a Centrum megállóhelyeken állnak meg, a Szeles utcától a megállóhelyek változatlanok.
A 22-es, 35-ös és 44-es autóbusz járatok útvonalában a Centrum felé haladva nincsen változás. A Centrumtól a járatok tovább haladnak egyenesen a Szentpáli utcán, azután jobbra fordulnak a Szeles, szintén jobbra az Ady Endre, valamint a Madarász Viktor utcára, azt követően balra a Szentpáli utcára, és a Corvin, illetve a Görgey utcákon folytatják útjukat, ahonnan útvonaluk már az eredeti. A Centrum felől közlekedve a járatok a Centrum, a Vörösmarty utca és a Népkert megállóhelyeken állnak meg, ahonnan a megállóhelyek már változatlanok.
A 33-asok útvonala a Szemere utcától a Görgey utcáig változatlan, azután a járatok balra fordulnak a Papszerre, majd jobbra a Csengey utcára, majd ismét balra az Uitz Béla utcára, ahonnan útvonaluk már változatlan. A Szemere utca felé haladva a járatok az eredeti útvonalukon közlekednek. A megállóhelyekben nincs változás.
A 34-es járatok útvonala Bodótető felől közlekedve a Jókai utcáig változatlan, onnan a járatok egyenesen tovább haladnak a Szeles utcán, majd jobbra fordulnak a Szentpáli utcára, azt követően a Corvin utcán folytatják útjukat, majd a népkerti körforgalomban visszafordulnak. Miután visszafordultak, a Vörösmarty utcai megállóhelyen várakoznak, és a menetrendben meghirdetett, Arany János utcai indulási időpontokban indulnak. A Bodótető felől közlekedve a járatok megállóhelyei a Dózsa György utcáig változatlanok, majd a Petőfi tér, a Centrum és a Vörösmarty utcai megállóhelyeken állnak meg. Kimarad tehát a Hősök tere, a Széchenyi utca és az Arany János utcai megállóhely. A 38-as járatok a Tampere városrész felől közlekedve a népkerti körforgalomnál visszafordulnak, és a Tampere városrész irányában található, Népkert megállóhelyen várakoznak. A menetrendben meghirdetett, Arany János utcai indulási időpontokhoz képest 2 perccel később indulnak a Népkerttől a Tampere városrész felé. A rendezvény ideje alatt tehát kimarad az Arany János utca és a Vörösmarty utca megállóhely.