Szombaton: cselgáncs Eb Debrecenben!

A hét végén rendezték meg Budapesten a felnőtt cselgáncs országos bajnokságot, amelyen a magyar bajnoki címek kiosztása mellett az is eldőlt, kik képviselik a piros-fehér-zöld színeket az október 22-i debreceni Férfi és Női Csapat Európa-bajnokságon.

Az ob-n több súlycsoportban is igazán parádés küzdelmek zajlottak, és különösen a férfiak várhatják igen kedvező előjelekkel a szombaton 15 órától a Főnix Csarnokban rendezendő viadalt.

Bekerült az Eb-csapatba a már biztos résztvevőnek számító Burján László (60 kg), a vb-bronzérmes Ungvári Miklós, Neu Gábor (mindkettő 66), Braun Ákos (73), Nagysolymosi Sándor (81), Rajcsányi Gergő (90), Hadfi Dániel, Kovács Antal (mindkettő 100), Bor Barna és Csizmadia Zoltán (mindkettő +100) mellé Hammer Erik (60), Madarász Attila (73), Kállai Zoltán (81) és Szabó Csaba (90) is. Debrecenben a férfiak Oroszország, Franciaország és Izrael legjobbjaival mérik össze a tudásukat. Mint a fentebbi listából is kiderül, Madarász Attila személyében debreceni tagja is van a Nagysolymosi Sándor szakágvezető által irányított válogatottnak.

A hölgyek Oroszország, Franciaország és Nagy-Britannia ellen lépnek tatamira, a viadalon Perge Ilona, Csernoviczki Éva (48), Karakas Hedvig, Tóth Lilla (52), Baczkó Bernadett, Hegedűs Dóra (57), Szabó Brigitta, Szigetvölgyi Brigitta (63), Keliger Zsuzsa és Dávid Zsuzsa (70), Tamási Ibolya és Horváth Bernadett (+78) mutatja meg tudását a cívisvárosi publikumnak.

B. R.