Szombaton Budapest Parádé

Szombaton Budapest Parádé
Csaknem negyven kamionról 200 lemezlovas és zenekar szolgáltatja majd a zenét a Budapest Parádén szombaton.

 A nyárzáró utcai karnevál idei vendégei az Európa Kulturális Fővárosa címért versengő magyar települések, valamint Ausztria és Oroszország lesznek.A konvoj délután 2-kor indul az Andrássy út elejéről. A kamionok később a Felvonulási téren parkolnak le, ahol a résztvevők az este 10-kor kezdődő tüzijátékig mulatozhatnak – mondta a Független Hírügynökségnek a parádé projektvezetője.

Lobenwein Róbert szerint a Budapest Parádé különbözik Európa más nagy fesztiváljaitól. Bár ennek is az elektronikus zene adja a gerincét, figyelnek a sokszínűségre is, így disco- és latin-amerikai dallamokra is lehet majd táncolni. Idén szamba táncosokkal a riói karnevált idézik, és nigériai dobosok is fellépnek.

Meghívták azt a hét magyar várost is, amelyek az Európa Kulturális Fővárosa címre pályáznak 2010-ben. Sopron, Eger és Budapest biztos, hogy a felvonuláson is részt vesz. Más települések pedig standdal mutatkoznak be a Felvonulási téren. Berlin képviseletében a Love Parade kamionja minden évben jelen van a rendezvényen, idén Ausztria és Oroszország is indít mozgó színpadot. Utóbbin két 70 év feletti dj is fellép.

A rendezvény záróeseménye a Népstadion kertben este 10 után indul, ahová 4 helyszínen 30 hazai és nemzetközi sztár dj várja a bulizni vágyókat.