Friss hírek

2008.09.01. 15:34

Keveslik a kisbefektetők a MOL ajánlatát az INA-ra

<p>"Pofátlanul alacsonynak" nevezte a horvát INA olajipari vállalat részvényeiért kínált 2800 kunás (csaknem 95 ezer forint) részvényenként árat a legjelentősebb kisbefektetői csoport. A Horvát Honvédők Alapja (Fond Hrvatskih Branitelja) egyik vezetője azt mondta a Vecernji List című napilapnak, hogy az Alap még fontolgatja, elfogadja-e a magyarok ajánlatát. Elemzők szerint ha a Honvédők elutasítják az ajánlatot, akkor a többi kisbefektető sem siet majd eladni papírjait.</p>

Hétfő délelőtt felfüggesztették a kereskedést az INA papírjaival, mielőtt nyilvánosságra hozták volna a MOL ajánlatát. A felfüggesztés előtt 2780 kunát adtak egy INA részvényért. A MOL jelenleg a horvát cég 25 százalékával plusz egy szavazattal rendelkezik. A horvát államé a papírok 44,84 százaléka.

A horvát hatóság egyébként a közelmúltban fölszólította a magyar olajipari céget, hogy küldjön hiánypótlást az INA megvásárlásával kapcsolatos dokumentációhoz. A MOL-nak erre 15 napja van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!