Szombaton a döntőben

Nagybánya – Győzelemmel kezdte a DVSC-Aquaticum alakulata a nagybányai hatcsapatos női kézilabdatornát, a Loki fölényes győzelmet aratott az elmúlt évben a román bajnokság élvonalától búcsúzó Marosvásárhely ellen.

Két győzelem

Álmosan kezdte a meccset Skaliczky László csapata, ami betudható annak, hogy magyar idő szerint reggel 8 órakor csaptak össze a felek. A kezdeti marosvásárhelyi előny mindössze 5 percig tartott, utána felébredtek a debreceni lányok és kora reggeli edzőmeccs jelleget öltött a találkozó.

Tények

DVSC-Aquaticum–Marosvásárhely 37–24 (16–10)
A debreceniek gólszerzői: Csáki, Szabó V., Hornyák, Nikolics 5-5, Orbán,
Latakaite, Nagy I., Szűcs G., Madai 3-3, Benyáts és Sütő 1-1.
DVSC-Aquaticum–Kolozsvár 29–26

A Loki védelme feljavult, ráadásul egyre magabiztosabbak lettek Csáki Vikiék az ellenfél kapuja előtt, így egyre nagyobb lett a különbség a két gárda között. Külön kiemelendő, hogy a hajdúsági lányok nagyon sok gólt szereztek lerohanásból, ennek is köszönhető, hogy végül 13 gólos győzelmet arattak Szabó Valiék.

A délutáni csoportmeccsen a Kolozsvár volt az ellenfél, egy héten belül immár másodszor; a kolozsvári tornán egy góllal nyert a Loki. A KEK-ben induló román csapat igencsak nekiugrott a DVSC-nek, volt amikor már 5 góllal is vezettek a kolozsváriak.

Ezt követően a debreceniek kapujában feljavult Tánya Vorozscova és a támadásokban is eredményesek voltak Dagmar Stuparicováék, így a szünetben már csak kétgól volt a differencia a csapatok között. A második félidőben Triffa Ágnes védett remekül s a játékrész közepén a DVSC át is vette a vezetést, köszönhetően többek között Benyáts Bea remek átlövés góljainak.

A végig nagyon kemény és izgalmas csatát végül a Loki három góllal, 29–26-ra megnyerte, így Skaliczky László tanítványai szombaton a döntőben lépnek pályára.     

– Boros Norbert –