Szombati tüntetés: ügyészségi vizsgálatot kezdeményez a rendőrség a TMRSZ ellen

Ügyészségi vizsgálatot kezdeményez a rendőrség a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) ellen egy közlemény miatt, amelyet a szombati budapesti tüntetés kapcsán adott ki az érdekképviselet. Ebben az olvasható: jogszerűtlen volt az a parancs, hogy a Magyar Gárda egyenruháját viselőket az öltözködésük alapján igazoltatni kell. A Magyar Gárda Egyesületet a bíróság feloszlatta ugyan, de a szakszervezet szerint nem a ruhájuk viselését tiltotta meg.

A közlemény a TMRSZ internetes oldalán olvasható, vasárnap jelent meg, és a szakszervezet szakmai, jogi álláspontját tartalmazza.

Az Országos Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint a TMRSZ közleménye alkalmas “a végrehajtó állomány szolgálati rendhez való viszonyának, a parancs végrehajtásának negatív irányú befolyásolására.” A rendőrség álláspontja szerint a közlemény jogsértő, mivel a jogszabály szerint a szakszervezetek tevékenységükkel nem akadályozhatják meg a fegyveres szervek rendeltetésszerű működését. Emiatt ügyészségi vizsgálatot kezdeményeznek az ügyben.