Szombathely bojkottra készül, a T-Mobile fenntartja az álláspontját Fazekas Róbert olimpiai indulásával kapcsolatban

Megsértődött Szombathely polgármestere a magyar olimpiai csapat kiemelt támogatójára, mert a T-Mobile erkölcsi aggályát fejezte ki Fazekas Róbert diszkoszvető olimpiai indulásával kapcsolatban. Szombathelyen bojkottra készülnek a támogató ellen. A sportoló azt mondja, hogy szeretne kimaradni a botrányból.

Fazekas Róbert diszkoszvető gőzerővel készül a pekingi ötkarikás játékokra, miután a Magyar Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy indulhat a megméretésen. Az olimpiai csapat gyémánt fokozatú támogatója szerint ez azonban hiba volt, mert Fazekas Róbert négy éve doppingügybe keveredett. A T-Mobile erkölcsi aggályain viszont Szombathely polgármestere sértődött meg.

“Mint MOB-tag is sérelmesnek tartom, hogy egy MOB-döntést bármelyik szponzor megkísérel felülvizsgálni, vagy megváltoztatni. Én úgy gondolom, ha ebből szokás lesz, akkor nagyon bonyolult helyzet áll elő a sportfinanszírozás terén” – mondta a Független Hírügynökség tudósítójának Ipkovich György, Szombathely polgármestere.

A polgármester bojkottra készül. Azt mondja, hogy az önkormányzat várhatóan az összes szerződését felbontja a céggel, mert az szerinte a várostól megszerzett hasznot Fazekas Róbert ellen használja fel. A sportoló négy évvel ezelőtti doppingbotrányát egyébként a polgármester sem tagadja, de szerinte azért már megbűnhődött a diszkoszvető, aki nem akar részt venni a vitában.

Fazekas Róbert ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: “Szeretnék ebből kimaradni. Az én dolgom az, hogy edzek, igazából nyugalmat szeretnék magam körül. Az eredménynek mindenképpen az a jó”.

A jó eredmény azonban kétséges, mert Fazekas Róbert saját bevallása szerint sincs olyan remek formában, mint négy évvel ezelőtt. Athénban majd’ 71 méterre repítette a diszkoszt, igaz, az eredményt doppinggyanú miatt törölték. Most 64 és fél méterrel, az utolsó pillanatban teljesítette a pekingi nevezéshez szükséges “A” szintet.

A T-Mobile az ügyről rövid közleményt juttatott el a sajtóhoz: “A T-Mobile a Magyar Olimpiai Bizottság és a hazai sport hosszú idő óta elkötelezett támogatójaként korábban kifejtett véleményét fenntartja, és álláspontjának megfogalmazásával a kérdést lezártnak tekinti, az üggyel kapcsolatos nyilatkozatokat, felhívásokat nem kívánja kommentálni. A békés párbeszéd iránti elkötelezettség jegyében a T-Mobile vezetője álláspontjáról a mai napon személyes levélben tájékoztatta dr. Ipkovich György polgármester urat” – olvasható a közleményben.