Szolgálatnak tekintik az egészségügyi munkát Szerencsen

Akt.:
Dr. Korondi Klára az elismeréssel
Dr. Korondi Klára az elismeréssel - © Fotó: SFL
Szerencs – Semmelweis nap alkalmából a Bocskai István Katolikus Gimnázium aulájában az egészségügyi dolgozókat köszöntötte Nyiri Tibor Szerencs mb. polgármestere, dr. Bobkó Géza igazgató főorvos, az Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet vezetője és dr. Sütő Szilveszter, a város vezető főorvosa.

Kölcsönös megbecsülés

Az eseményen elhangzott, hogy az egészségügyben dolgozók szolgálatnak tekintik munkájukat, ám csakis akkor lehetnek a leghatékonyabbak a gyógyításban, ha a betegek és az orvosok között olyan partneri viszony alakul ki, ami egymás kölcsönös megbecsülésén és tiszteletén alapul. A szerencsi Semmelweis napon – egyéb elismerések mellett – átadták a legrangosabb kitüntetéseket. „Szerencs város egészségügyi alapellátásában több évtizeden keresztül végzett lelkiismeretes gyógyító munkájának elismeréseként” Címzetes Főorvosi címet adományoztak dr. Bodosi Csilla házi gyermekorvosnak, dr. Bíró Mariann fogorvosnak, dr. Spák László és dr. Móré János László háziorvosoknak.

„Több évtizeden keresztül végzett lelkiismeretes és magas szintű munkájáért, s a betegellátásban tanúsított humánus hozzáállásáért” Semmelweis Emléklapot adományoztak dr. Korondi Klára, dr. Honti Judit, dr. Rohály Judit szakorvosoknak, illetve Szabó Gáborné és Telekiné Karszki Edit asszisztenseknek.

SFL