Szögi Lajosra emlékeztek Olaszliszkán

Családtagok, egykori barátok, munkatársak, ismerősök és tanítványok emlékeztek vasárnap délután Olaszliszkán a tragikus körülmények között elhunyt tiszavasvári tanárra, Szögi Lajosra.

A volt pedagógus halálának helyszínén emelt emlékműnél körülbelül hetvenen helyeztek el virágokat, mécseseket abból az alkalomból, hogy most töltené be negyvenötödik életévét. A résztvevők Tiszavasváriból indulva egy busszal, valamint mintegy húsz autóval, rendőri felvezetés mellett érkeztek Olaszliszkára, ahol csendes megemlékezést tartottak.

Tavaly október 15-én gyermekei szeme láttára verték agyon a tiszavasvári Kabay János Általános Iskola pedagógusát, mert autójával egy kislányt elsodorva könnyű sérüléseket okozott a gyermeknek. A feldühödött tömeg valósággal meglincselte a háromgyermekes családapát. A rendőrség eddig hét olaszliszkai férfit és nőt gyanúsít azzal, hogy valamilyen köze volt a gyilkossághoz. Őket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A rendőrök jelenleg a szakértői vizsgálatok elemzésénél tartanak a nyomozásban.