Szögesdrótokkal állították meg a kalózokat az ukrán matrózok

A fedélzet köré szerelt szögesdrót-akadályokkal hiúsította meg a kalózok támadását egy Tajvanba tartó teherhajó ukrán, orosz és fülöp-szigeteki személyzete az Arab-tengeren – közölte kedden az ukrán UNIAN hírügynökség. Az orosz Morszkoj bjulletyeny (Tengerészeti közlöny) értesülései szerint négy, Kalasnyikovokkal felszerelt kalóz próbálta meg elfoglalni a görög hajót.

A Pistis nevű teherhajó az ukrajnai Odesszából tartott Tajvanba, amikor India partjaitól 300 tengeri mérföldre egy fegyvereseket szállító gumicsónak közelítette meg, miközben a kalózok bázishajója néhány mérföldnyire várakozott. A teherhajó hajó kapitánya azonnal a felrendelte a hídra a Pistis teljes személyzetét, amely 29 ukrán, 2 orosz és 4 fülöp-szigeteki állampolgárból áll, majd az összes hullámhosszon vészjelzést adott le.

Segítségre végül is nem volt szüksége, mert miután a kalózok belátták, hogy a szögesdrótok miatt nem tudnak feljutni a fedélzetre, rövid időn belül eltávoztak. Mihail Vojtenko, a közlöny szerkesztője a történtekhez hozzáfűzte, hogy a teherhajó személyzete a szokásostól eltérően feltűnően nagyszámú, ezért valószínűsíthetően biztonsági emberek is kísérik a rakományt, amelynek mibenlétéről egyébként nincsenek információk.