Friss hírek

2009.06.29. 15:14

FORMA-1 - Mosley Jean Todtot akarja új elnöknek?

<p>Bár a Forma-1-es csapatokat tömörítő szervezet, a FOTA azt el tudta érni, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Max Mosley októberben ne induljon újra az elnöki tisztségért, azt azonban nem tudja megakadályozni, hogy az általa támogatott személyt jelölje a posztra. A Sunday Times nevű brit lap a FOTA egyik munkatársától azt tudta meg, hogy a brit szakember Jean Todtot akarja a FIA élén látni.</p>

"Mosley azt akarja, hogy valaki folytassa a megkezdett munkáját. Olyasvalakit, akit tud manipulálni. Mindannyian tudjuk, kiről van szó" - utalt a neve elhallgatását kérő informátor Jean Todtra.

Az újság szerint ez a feltételezett lépés újra felkorbácsolhatja az indulatokat a FIA és a FOTA között. Mint ismeretes, a két szervezet múlt hét szerdán állapodott meg egymással, miután sokáig úgy tűnt, kettészakad a világbajnokság. A FOTA alelnöke, John Howett szerint Jean Todt ugyan olyan népszerűtlen lesz a csapatok körében, mint Mosley volt.

"Az istállók szemszögéből nézve olyan elnököt szeretnénk, aki független. Olyan elnök kell, aki független most is, és korábban sem volt köze a csapatokhoz" - jelentette ki az elöljáró. Ez Jean Todtra nem igaz, hiszen korábban évekig a Ferrarinál dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!