Helyi közélet

2015.02.27. 11:45

Interjú: Max Demand

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Max Demand volt, aki 2014-ben magyarországi Burn Residency győztesként hazánkat képviselte az ibizai DJ világversenyen.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Max Demand volt, aki 2014-ben magyarországi Burn Residency győztesként hazánkat képviselte az ibizai DJ világversenyen.

Szabi: Picit mesélj, hogyan és mikor kezdődött a zenei iránti szereteted?

Max Demand: Még gyermekkoromban kaptam a szüleimtől egy Amiga 500 típusú számítógépet. Nagyon tetszettek az akkori játékok zenéi és azok hangulata. Sokszor volt olyan, hogy elindítottam a játékot és csak az introt hallgattam. Ilyen volt például a Turrican 2 játékzene, melyet Chris Huelsback komponált. Az ő munkái voltak a legnagyobb hatással rám gyermekkoromban és abszolút meghatározó élmény volt. Későbbiekben pedig az eredeti német viva tv, rave, a 90es évek előadói és a Depeche Mode. Arra már pontosan nem emlékszem, hogy hogyan és mikor kezdtem el zenét írni, de ameddig mások bicajoztak, meg csajoztak, addig én otthon a gép elött ültem és Fast Tracker 2-vel írtam rave zenéket. :) Első hivatalos megjelenésem 2006-ban volt egy pici olasz kiadónál.

Szabi: Milyen volt a tavalyi éved?

Max Demand: Megkérdőjelezhetetlenül a tavalyi évem volt idáig a legsikeresebb és egyben a változások éve is számomra. Januárban Jay Lumen barátommal közösen írt zenénk, mely a 100%Pure-nál jelent meg a Beatport Top Tech house 6. helyéig jutott. Az Ep, mely megjelent vinyl-en is az első két hónapban többször is elfogott.

Megjelentem a Bedrock, Material, Great Stuff, Tilth Music kiadóknál, mely utóbbi jó barátom Son-Tec kiadója. Megnyertem a burn Residency 2014 tehetségkutató magyar döntőjét, így én utaztam Ibizára és képviselhettem Magyarországot a világversenyen. Több, mint 6000 indulóból az első kilencben végeztem. Elkezdtem dolgozni egy divatügynökséggel, a Chic-el, mely az underground zene és a divat fúzióját képviseli. Sikerült minden jelentősebb fesztiválon djzni, BMyLake, Balaton Sound, Bonusz Fesztivál. Zenéltem Szlovákiában, Spanyolországban és Ausztriában is. Ezúton is szeretném megköszönni a támogatást Jay Lumen Csabinak, Son-Tec Zolinak, a Deadcode-nak, Andrisnak, Sikztah-nak és az itthoni burn teamnek is!

Szabi: 2014-ben te képviselted Magyarországot az ibizai DJ világversenyen, mint magyarországi Burn Residency győztes. Milyen volt a szigeten, és milyen élményekkel érkeztél haza?

Max Demand: Fantasztikus érzés volt, mikor megtudtam, hogy én utazhatok a szigetre. Előtte még nem jártam a szigeten, így többszörösen is nagyon örültem neki. Ibizán is sikerült továbbjutnom, így 2 hetet tölthettem el kint, olyan híres producerek és djk mentorálása alatt, mint Philipp Straub, Carl Cox, Pete Tong vagy John Digweed. A legtöbb versenyszámban sikerült jól szerepelni és volt olyan challenge, amit én nyertem meg. Az egyik legfontosabb challengeben, mikor remixet kellett készítenem, ott második lettem, így John Digweed – Gridlock remixemet meg is jelentette a Bedrock-nál. Ibiza teljesen más, egy igazi álomvilág, semmihez sem fogható. A burn csapata gondoskodott arról, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat, így rengeteg fantasztikus élménnyel tértem haza. Együtt hajóztunk John Digwid-el, volt lehetőségem személyesen meginterjúvolni Pete Tong-ot, többször vacsoráztunk a Cafe Mambo-ban, miközben a naplementét élvezhettük. Fantasztikus volt, szavakat nem lehet találni rá. Idén már elindult a burn Residency 2015 világverseny, már lehet nevezni. ;)

Szabi: Mikor várható friss megjelenés?

Max Demand: Produceri munkáim picit háttérbe szorulnak, hiszen 7hete született meg a kislányom Emma, így most a legtöbb figyelmet ő kapja itthon Mindezek ellenére több megjelenést is tervezek idénre.

Szabi: Tervek a jövőre nézve?

Max Demand: Az első és legfontosabb, hogy az új rezidenciámon (mely egyenlőre még titok) 220%-ban helytálljak, és mint dj még jobban érvényesülhessek. Van tervben pár kiadó kiknél szeretnék megjelenni vinyl-en is, valamint ha meg lesz az idei burn Residency 2015 magyar képviseltje, szeretném őt úgy felkészíteni, hogy ő is sikereket tudjon elérni Ibizán.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést,és további sikereket Neked!

Max Demand: Köszönöm a lehetőséget Szabi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában