Szociális szövetkezet alakult Ózdon

Ózd – A város vezetése azt szeretné, ha idővel márkanévvé válna a Hétvölgy.

Még júniusban határozott arról az ózdi képviselő-testület, hogy létrehoznak egy szociális szövetkezetet. Elsősorban azért, mert a mezőgazdaságra és az állattartásra az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni. Ózd természeti adottságai megfelelőek ahhoz, hogy előrelépjenek ezen a területen, ennek lehet az alapja az újonnan létrehozott szervezet. Már az alakuló közgyűlést is megtartották, így mostantól hivatalosan is létezik a Hétvölgy (Ózd, a Hét völgy városa – a szerk.) Ózd és Térsége Szociális Szövetkezet.

– A hírek szerint a jövőben a kormányzat jelentős mértékben támogatja majd a szövetkezeteket – fogalmazott a Hétvölggyel kapcsolatban Janiczak Dávid, polgármester. – Ezt természetesen szeretnénk a lehető legjobban kihasználni. Elsősorban a növénytermesztésre fókuszálunk, de az állattartásra, ipari tevékenységre és a szolgáltatói szektorban történő részvételre is lehetőség nyílhat.

Az ózdi városvezetés azt szeretné elérni, hogy hosszú távon valódi helyi márkanév váljon a Hétvölgyből, ezzel pedig a lakosság körében is egyre népszerűbbé váljon a mezőgazdaság és az állattartás. Emellett a tervek szerint a közmunkaprogram néhány elemét is átemelhetik majd a szövetkezeti forma alá. Az alakuló közgyűlésen az is kiderült, hogy a Hétvölgy vezetését igazgató-elnökként dr. Bárdos Balázs, korábbi alpolgármester irányítja majd.

ÉM-ME