Szobor az óvodában

E héten ünnepli fennállása negyedszázados jubileumát a dombrádi Tündérkert Óvoda. Hétfőn sportdélelőttel melegítettek be a kicsinyek a Móra Ferenc Általános és Művészeti Iskola tornatermében.

Kedden 10 órától szoboravatással teszi emlékezetessé 25. születésnapját az intézmény, míg szerdán 9 órától a Házasságkötő Teremben a Rétközi Óvodaszövetség több mint félszáz tagját fogadják.

Az óvónőknek A játék személyiségfejlesztő hatása az óvodai nevelésben címmel tart majd előadást Skarbit Józsefné a Pedagógiai Intézet munkatársa, majd a vendégek Dombrád nevezetességeivel ismerkednek. Ezután játékkiállítás nyílik a jubiláló kisdedóvóban. Csütörtökön 9 órától a rétközi óvónők a játék fejlesztő hatásáról tanácskoznak, pénteken 10 órától az elfelejtett népi és gyermekjátékokkal ismerkednek a kicsinyek az Őszirózsa Nyugdíjasklub tagjainak segítségével és a Helytörténeti Múzeum révén. A szombati bál bevételéből a játék- és az eszközparkot bővítik.

9 órától a Házasságkötő Teremben a Rétközi Óvodaszövetség több mint félszáz tagját fogadják. Az óvónőknek A játék személyiségfejlesztő hatása az óvodai nevelésben címmel tart majd előadást Skarbit Józsefné a Pedagógiai Intézet munkatársa, majd a vendégek Dombrád nevezetességeivel ismerkednek. Ezután játékkiállítás nyílik a jubiláló kisdedóvóban.

Csütörtökön 9 órától a rétközi óvónők a játék fejlesztő hatásáról tanácskoznak, pénteken 10 órától az elfelejtett népi és gyermekjátékokkal ismerkednek a kicsinyek az Őszirózsa Nyugdíjasklub tagjainak segítségével és a Helytörténeti Múzeum révén. A szombati bál bevételéből a játék- és az eszközparkot bővítik.

– Kovács Bertalan –